И когато три националности се съберат

Моето лято в България мина под надслов intetnational- когато три нации се срещнат.

Пребиваването ми в България съвпадна с почивката на баба ми и братовчед ми от Русия. Те също избраха България за своя дестинация.

С тези руски роднини се срещам твърде рядко, така че всяка една среща с тях е желана и очаквана. Заедно с баба ми и братовчед ми бяхме няколко дни на море и планина. И повярвайте ако си мислите че става въпрос за възрастна жена на 77 години, която едва ходи..  то много сте сгрешили. Защото това е една от най- пъргавите и издържливи бабки 🙂 . Тя почти се изкачи до х. Васильов, на плаж може да стои от 9 -17 часа, а на ресторант издържа до полунощ. Супер баба!

IMG_1549
с мама
IMG_1568
с баба и братовчед ми
IMG_1558
с братовчед ми

Интересно е когато сме заедно и всички заговорят на своя си език. Баба ми на руски, приятелят ми на норвежки и ние на български:) както един сервитьор каза“ вашата компания е интернационална“.

интернационал –  руснаци, българи и норвежци

Това може да бъде както предизвикателство, така и уморително тъй като през цялото време се превеждат на няколко езика менюта, смешки и разговори. А и не винаги можеш да преведеш свински джолан и пилешка кавърма на норвежки.

Въпреки всичко се надявам скоро пак да се  съберем заедно <3

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.