Коледа е в къщи

Как да не обичаш декември? Толкова много поводи и празници. Започва с рождения ми ден, коледни партита с колеги, коледна украса, коледна къща от  курабийки после дълга коледна ваканция. Тази година съм решила да не се стресирам с подаръците, всичко от Интернет. Това да ходя по претъпканите търговски центрове и да се редя на опашка… А не, Internet shopping. А най хубавото е че вече даже имам идеи за подаръци. Като човек, който обича подреденост, структура и изчистените повърхности, нямам никакви украси, сервизи показващи се от ветрена, покривки или „мильота“ с една дума никаква претрупаност в нас. Но това правило не важи за Коледната украса. Разтапям се пред лампички, звездички, ангелчета, дядо Коледовции, сърчица и всичко подобно. За това когато коледното време наближи „измествам“ всичките си задръжки на страна и изваждам кутиите с Коледата. Тази година украсихме по рано, но това е защото няма да ни има една седмица, а искам като се върна Коледа да ме посрещне у дома. Нямаше как да не се заредя с коледно настроение докато украсявах.

IMG_4334.JPGIMG_4337.JPG

Коледното ни дърво е изкуствено, поради няколко причини, околна среда, алергии и тези досадни иглички които трябва да се прахосмучат често. Избрахме дърво което да се доближава до естествено и което смятаме да ползваме години напред. Ако някой иска може да го напръска със специален спрей и ще мирише на естествено дърво. А какво ще кажете за коледните топки, не са ли приказни?

img_4340IMG_4357.JPGIMG_4365.JPGIMG_4368.JPGIMG_4382.JPGIMG_4385.JPG

Обичам и да разнообразявам с няколко играчки от плат.

img_4345img_4373img_4350img_4353img_4351

Какво ще кажете за коледния ми пуловер? 🙂 Мисля че този пуловер ще бъдат добре използван през идния месец. Става и за коледно пари с колеги и за коледно кино. Има си и камбанки 🙂

IMG_4415.JPGIMG_4441.JPG

В неделя е първия адвент. За това съм извадила свещника с лилавите свещи.

IMG_4437.JPG

Единственото нещо което остана от украсата е коледни цветя, но тях ще купя след като се върна от почивката.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.