Yes or No на тъканната маска на Garnier

Да ме извинявате, но наистина незнам как да преведа на български tissue. Ако някои има по добро предложение за превод, да каже ще го сменя? Но за сега остава така 😄. П.с вече преправих заглавието, от кърпена маска на тъканна маска, защото получих по правилен превод. Благодаря за предложението 👍.

Азиатските жени винаги са впечатлявали с невероятна кожа. Неслучайно BB cream и CCC cream идват именно от този континент. В последно време тези „кърпени маски“, които покриват цялото лице и са напоени с различни хубави неща за кожата са хит all over the world. Казвам различни, защото всяка маска е различна и съдържа различни витамини и киселини (а това беше пример за изречение в което човек може да използва думата различни три пъти :))

Та аз получих маската на Garnier Tissue Mask Moisture Bomb в последната кутия на Glossybox. Както и преди съм казвала, съм с много смесени чувства относно тези месечни кутии. Но това е друга тема. Все пак има някои продукти, които стават за ползване. И така след като получих маската и прочетох малко за нея реших да я използвам.

img_5064

Тази маска както я наричат е  иновация от Азия и е овлажняваща бомба 🙂 Малко пресилено може би, но няма да бъда толкова негативна. Самата кърпичка е добре напоена с екстрат от гранат ябълка, хиалуронова киселина и овлажняващ серум. Маската се нанася разбира се на почистено лице и трябва да стой на лицето 15 минути.

IMG_5084.jpg

Важно е маската да се сложи правилно, смисъл тя има два слоя. Един бял и един син. Всъщност синия слой е този, който е помощния и трябва да се отстрани (отлепи) след като маската се сложи. Така че е важно да се запомни, че белия слой трябва да бъде залепен към лицето, а синия се отлепва след това. Самата процедура е лесна и е описана добре на самата опаковка. До колкото знам всички маски от този вид са по същия начин.

IMG_5182.jpg

Аз махнах маската след 15 мин. И няма да кажа, че е Уааауа резултат, но не и да не съм доволна. То все пак какво може да очаква толкова от едно ползване на една маска? При нас има подобни маски не много скъпи. Сега гледам че по ebay  могат да се поръчат подобни корейски маски за почти без пари. Така че ако ви интересува проверете. За България не съм сигурна дали я има тази или подобни,  предполагам че ДМ и Лили имат.

Аз написах tissue mask в ebay и ми излезнаха стотици тук. Има ги и с кокос и колаген …..

 

 

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.