До Швеция

Вчера си взех почивен ден и отидохме до Швеция на пазар. Веднъж в месеца пропътуваме тези малко повече от 100 км. до шведската граница, където пазаруваме хранителни и стоки за дома.

Това вече ни е нещо като традиция, или както се шегувам всеки месец ходим извън страната на пазар 🙂  Хокон е живял в Швеция и познава донякъде шведските стоки, и какво става или не.

DSC00503

Пътуваме точно до граница или по точно до първия град на шведска територия. Там са направили големи търговски центрове, заради норвежците които идват да пазаруват. Всяка година се изсипват милиарди крони точно в тези магазини. А какво се купува?

DSC00514.jpg

Ние купуваме основно, домашни препарати, газирани напитки, мед, прахове, шампоани. Тук всичко е сравнително по евтино от Норвегия. Веднъж заради цената на продукта и още веднъж, заради валутната разлика ( плащаме всичко с карта, не се занимаваме с кеш).

DSC00508.jpg

От хранителни стоки купуваме <3 <3 <3 шоколад, кисело мляко, пилешко месо, чай. Ние не разполагаме с големи помещения за съхранение на продукти, но ако си направиш правилно сметката и напазаруваш добре. Може да си подсигуриш стоките нужни за един месец, като само купуваш плодове, зеленчуци и мляко от Норвегия.

DSC00519.jpg

Защо го правим? Както казах много от стоките са по евтини, отделно имат по голямо разнообразие, предвид че Швеция е в ЕС и много стоки стигат до там. Аз често си купувам по нещо ново, което да изпробвам. Ето този път си взех това китайско чудо-пило и нови кристали за коса на Dove. Сега ще ги изпробвам.

IMG_6728.jpg

Много хора пазаруват и алкохол и цигари от там, естествено че трябва да се съобразиш с разрешените квоти. Понякога по границата има проверка, както се случи и днес :).

Случва се и да си купя някоя и друга дрешка, ако си харесам. Но магазините за дрехи, които са в търговския център в Швеция (по границата), са същите като в Норвегия.

🙂

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.