IT’S SMOOTHIE TIME!

Да ви кажа от дълго време ме тресе смути треската. Обичам смути и смятам че с него ям/пия повече плодове и зеленчуци, предвид че нито зеленчуците или плодовете имам някакъв особен вкус тук. Плодове смесени с кисело мляко или прясно мляко и малко лед правят напитката наистина ммммм.

И след като с моя стар шейкър се „скарахме“ аз го изхвърлих 🙂 повече капризи неможех да търпя. Се сдобих с този млад и нов негов заместник Smo go. Неверояно бързо и чисто решение за направата на смути. Смути пия или за закуска,  като обаче използвам овесени ядки, кисело и прясно мляко или след тренировка.

IMG_6872

Но определено ето това зелено смути със спанак ми е слабост. Х не обича зелени и зеленчукови смутита, тогава има повече за мен 😄.

IMG_6858.jpg

Ако имаш пасатор, кухненски робот или нещо подобни, което може да надроби спанака и ябълки добре, и ти се пие нещо богато на желязо. Ти си!

Заповядай рецептата за 2 порции

около три шепи спанак, 1 зелена ябълка, лимонов сок , 0,1 л. ябълков сок, 3 с.л кисело мляко.

Не слагайте повече от 3 супени лъжици кисело мляко защото ще стане прекалено кисело. Аз лично използвам пресен спанак, може и замразен, но трябва а го изчакаш да се размрази,  и водата да се изтече иначе ще смутито ще стане много водно.

IMG_6576IMG_6580IMG_6593
Приготовлението е ясно, нарязваш всичко и слагаш в машината, пасираш докато всички плодове и зеленчуци не станат на сок.

И готово!

IMG_6847.jpg

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.