Да победим конкурентите

Защо времето тече толкова бързо през уикенда? Само като се обърнеш и вече е станало неделя. Добре че има още един ден до неделята 🙂 Аз сега се захващам да правя един шоколадов мус, ще споделя рецептата с видео скоро (само да стане сполучлив).

Исках да ви споделя че срещите с момичетата вървят много добре. Срещам толкова положителни, усмихнати и социални български момичета. Тези запознанства ме зареждат наистина много 🙂 . Вярвам че ще намеря български приятелки в Осло.

Сега нещо друго. Днес ходихме да събираме незнам как се казва нещо като поща. Ще обясня. Тук насърчат хората да се движат, поради ред причини. Да си навън независимо от времето. Още от март месец туристическите дружества в различните градове, поставят постове или нещо като пощи, метални плочки с номера или кратки думи. Това се прави в гората. А в Норвегия има много, ама наистина много гора. Та всеки който има желание може да си купи карта върху тези постове и да тръгне на разходка (цената е отново много символична). С картата се ориентираш  къде са пощите/постовете. Като стигнеш до постовете снимаш плочките и после като се прибереш във вас я регистрираш на твоето си име. Всеки пост ти дава точки 5 или 10 зависи в какъв терен е. Ако поста е на лесно място получаваш 5 точки, труднодостъпни постове ти дават 10 точки. А пощите могат да са върху камък, под навес, във вода на възвишено място и тн. За това ходя основно с гумени ботуши.

DSC00712

По пътя си срещаш хубава природа, дишаш чист въздух, може да седнеш и да си хапнеш нещо ако си носиш.

DSC00672.jpg
ето това представлява един пост, закачен за дърво

Като се върнеш след разходката регистрираш думите или номера, които са били на плочките и виждаш как името ти се премества нагоре по листата на участници. В края на сезона (постовете са изкарани до октомври) получаваш значка за участие и евентуално медал 🙂

DSC00680DSC00684DSC00688DSC00697DSC00698 2DSC00714

Това е чудесно занимание за цялото семейство. Има маршрути и за деца и за колоездачи. С една дума всички навън. Ние участваме вече трета година, и много ми харесва, това да вървиш в гората, гледките, въздуха, а и разбира се тръпката да се изкачиш нагоре по стълбичката с точките сред участниците. Да победим конкуренцията :).

А в случай че сте помислили че снега при нас се е стопил, ето ви доказателство че той е все още тук. Това е едно замръзнало езерце.

DSC00653.jpg

🙂

 

 

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.