Един ден в Толедо

От толкова емоции и впечатления чак сега намирам време да пиша за последните ни изживявания в Испания.Последния ни ден изкарахме в Толедо. Град, който от 1996 е в културния списък на ЮНЕСКО. Градът се намира на 70 км. от Мадрид. Ние си резервирахме tour, но препоръчвам ако някои се е затичал за там да си спести парите от тура и да си вземе автобус или влак от Мадрид,  излиза по изгодно, даже и по бързо. А на място може да се запишете за обиколка с група, или разходка с туристическо влакче. Въпреки всичко недейте да обикаляте града самосиндикално, ако искате да научите историята на града. В противен случай ще останете с впечатлението че сте видели само купчина камъни. А всъщност има много повече история зад тези стръмни, каменисти и тесни улички, или по точно лабиринти.

DSC00899

А това е най известната катедрала в града дори и в Испания, построена е през 13. век. Посещавана и от Мишел Обама.  Казват  че Толедо е град на три култури. Тук можеш да видиш църкви, синагоги и джамии.

DSC00903

DSC00905

Тези тесни лабиринти, улички ме вдъхновиха страшно много. Толедо е известен и с изработката на мечове.

DSC00911

IMG_7512

IMG_7522

А сега е време за релакс. Утре пак към Норге и Осло. Обратно при може би снега. Дават го да прехвърча сняг неделята. А тук си е 29 градуса…. птички пеят и хората лежат в парковете….

До скоро

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.