Милионер

Искаш ли да станеш милионер? Хехе спомняте ли си тази игра, съществува от  десетки години? Аз още като дете се сещам че я играх на площадката пред входа на блока 😀. Един е банката, продават и се купуват магазини и предприятия, можеш дори да влезеш в затвора 🙈.

IMG_7627.jpg

Обичам игри. Смятам, че те допринасят за още по добрата атмосферата на вечерите в които имаме гости. Когато вече сме се вечеряли и можем да се оттеглим от масата. Да включим нещо забавно по телевизора и да поиграем.  Запалих се по игрите, тук в Норвегия, норвежките ми приятелки винаги вадеха по някоя игра към края на вечерта.
Та ето че и аз вече няколко години практикувам играене. Играем с приятели, семейството на Х. когато са ни на гости или просто ние двамата. (Х. Все мисли че го лъжа и все си брои парите, горкия 😜).

IMG_7617.jpg

Тази игра милионер е забавна и в интерес на истината времето минава мигновено когато играеш. Казваш си още една обиколка и приключвам и така още няколко часа. Аз мисля че играта става най интересна след няколко часа игра, когато всичко е изкупено и започнеш да правиш къщи и хотели.

В нас имаме домино, шах, и още едни шарени пръчици, които се разпръсват и след това трябва да събереш максимален брой  пръчици само с помощта на една допълнителна такава. Знам че също я играехме в България.

Ето тази игра Гений, ни е най новата придобивка. Малък формат така че може да се вземе и на път. Даже играхме скоро с родителите на Х. Тя е основно за възрастни за раздвижване на сивите клетки.

IMG_7640.jpg

Тук вече се изисква както съсредоточение така и познания. Темите са различни норвежка история, филми, спорт. Забавно и много поучително, а и толкова много въпроси, 450 на брой.

IMG_7656.jpg

А кой знае, можв би този който спечели получава малък шоколад 🙂

IMG_7652.jpg
На пазара тук има страшно много такива игри, както за цялото семейство така и само за възрастни.  Забавно предложение за почивка, вилата или просто за уикенда. Аз съм си набелязала още две игри, които искам да допълнят игралната ни колекция

Има ли подобни игри в България? А вие играете ли?

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.