Готови за лятна почивка?

Здравейте 🤗 Лято е. И аз започвам леко да стягам багаж за лятната ни почивка. Броя дните, така да се каже.. Тази година сме решили да направим малки разходки на иначе така голямата Норвегия. В Норвегия има много хубави места, с живописна природа като за картичка. Нашата разходка ще бъде насочена към северната част на страната. Другата част от лятната почивката ще бъде в България.

Сега си разглеждах снимките от предишни лета и искам да споделя 5 от най хубавите летни дестинации за мен. Вие избрахте ли къде и какво ще правите лятната ваканция? Море? Планинина?

Ето ги и моите 5 предложения за лятна почивка

Гърция.Халкидики. Ворвору. Едно приказни местенце. Каква вода, плажове с хубав пясък, и спокойствие. Подходящ както за влюбени двойки <3 така и за семейства с малки деца. Ние отивахме по рано на плажа, за да си запазим едно безлюдно малко местенце, само за нас. Беше нещо като пещера с малък навес, да се скрием от жаркото слънце на обед. Там си намерих един гущер, кръстих го Кристос ( много гръцки ми звучеше и за това), голямо приятелство с него цяла седмица. Минус в този „курорт“ е че няма център, има разхвърляни няколко заведения и хранителни магазинчета насам натам. Но ако си с кола можеш да отидеш до съседното градче, там обстановката си е като за истински курорт.

DSC03021

DSC03059

DSC03107

Хърватска. Сплит и Хвар. Красиви и много топли места. Отвсякъде лъха на римска империя. И този мой любим стил на каменни къщи и дървени .. Хмм как се казва това като прозорци дето са дървени и покриват? И цветно пране на простор/ връвка. Плажовете в Хърватска са каменисти, така че ти трябват плажни обувки. Самите плажове не са много подходящи за деца, според мен. Отделно ми се струва че водата никога не беше много топло, но това мисля е заради камъните във водата. За Х. и мен това беше първата ни обща почивка като двойка, така че имам само хубави спомени ❤️, май единствено негативно нещо беше че трябваше да чета много по наследствено и фамилно право 🤓защото имах изпит точно след почивката.

Гърция. Санторини. Гърция е любима лятна дестинация. Привлича с чистите си плажове, храна и атмосфера. Това е определено място за възрастни хора, без деца, лично мнение. Посетихме няколко курорта и всичките са с баири, и каменисти плажове заради стара вулканична дейност, задължително се носят обувки за плаж. Камъните на плажа са черти и средно големи. Камъни има и във водата. Романтично място с типичния си син цвят. Мисля че почти всички са виждали емблематични снимки от Санторини с белите къщи и сини прозорци. I love it ❤️.

IMG_1142

IMG_1148

IMG_1160

Гърция. Закинтос. Е кой не е чувал за там и невероятния плаж, Навигио с потъналия кораб? Никога не бях виждала толкова синя вода. Красиво място, което си заслужава да се посети. Там можеш да видиш едни от най големите кустенурки Карета-Карета. Самия остров и много купонджийски, посещава се от много млади хора, много шум и дискотеки. Това беше минус.

177123_2244286043241_1500483088_o

471310_2244279603080_285321082_o

Италия. Сицилия. Красота. Плажове, вода, пица. Както и архитектура която харесвам. Камъни, римски колони, могъщо! Посетихме и вулкана Етна, което ако ме питате мен са го превърнали в сметище. Имаше толкова много боклук. Но самото изкачване до там беше запомнящо. Наблюдавахме измененията и унищоженията, които бяха настъпили при всяко изригване на вулкана. Разбрах също, че италианците са много шумни хора. Обичат да говорят доста силно и да се струпват 😁. От цял свободен плаж, точно до твоята хавлия ще се „цопнат“ 😃.

Е това е. Имам и други предложения/ наблюдения но това бях 5 от най добрите.

До скоро <3

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.