С лимонада на плаж

Добър вечер в неделя 🙂 Седя си тук и преглеждам няколко интернет страници, нещо отпускащо и въобще не затормозяващо, нали е лято. Чакам Х. и ще гледаме филм. За неделния филм съм подбрала „Мръсни танци“ от 1987 г. Не съм го гледала от много време.. Както Х. каза това е филм само като за мен, танци и романтика с две думи момически филм. През последните дни се къпем в слънчеви лъчи и топли 25 градуса. Лятна идилия. За това днес спретнахме чантата за пикник и пак се отправихме до най близкия плаж. И какво да видя нашето място празно, чудесно! За жалост с моята разсеяна глава бях взема фотоапарата, но бях забравила да  сложа картата вътре, така че всички снимки са с телефон. Качеството на снимки с телефон не ми е по вкуса, но ще преглътна този път.

Бяхме си направила домашна лимонада. Изцедихме лимони и сока го затоплихме с малко захар, за да се разстопи след това смесихме със Спрайт. Невероятно разхлаждаща напитка.

11 Днес си направих едно как се казва, малко резуме, заключение как да ходиш подготвен на плаж в Норвегия. Първо не си мисли, че температурата на водата може да е повече от 16, 17 градуса, абсурд. Второ, заложи на голяма хавлия, почти е сигурно, че не след дълго тя ще ти послужи като одеяло. Трето, не отивай на плаж без жилетка или леко якенце, никога незнаеш от къде ще излязат облаци. Четвърто забрави за джапанки на плажа, тук само маратонки, има толкова много препятствия докато стигнеш до плажа, че джапанките могат да те предадат. Пето яж бързо каквото си си донесъл ако не искаш да си имаш вземане даване с нагли чайки, лебеди и патици. Толкова са нагли че се „цопват“ точно до теб и те гледат жално, и ако им дадеш ти е спукана работата, няма да се отървеш от тях.

Аз днес си потопих краката във водата, даже жилетката не можах да махна. Констатирах, че водата още не е подходяща за мен .. ще дочакам плажа в България 🙂

13.jpg

IMG_5643

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.