Нов град и красива гледка

Здравейте от още един норвежки град. Днес се преместихме до Оледунд. Един град в който може би бих живяла АКО не беше толкова студено. Само 8 градуса, а да не говорим че ситен дъжд може да вали сигурно 4 месеца без да спира. Днес по едно време облякох всичко каквото имах в багажа, тениска, пуловер, суичър и дъждобран. Просто лято.

Попитах Х. защо тук  изобщо продават летни дрехи, а той ми вика, че надеждата умира последна, и те се надяват да имат малко слънце и лято 🤣🤣🤣🤣.

Града е наистина красив, един от най красивите в Норвегия, въпреки опустошителния пожар през 19ти век. Ние се изкачихме по 418 стълби, за да открием ето тази гледка. Тук за малко беше спряло да вали и ръми.

DSC01920.jpg

DSC01940 2.jpg

В Олесунд (Ålesund) има много красиви, реставрирани къщи от началото на 1900г. Града е известен с износа си на риба и петролна дейност, и разбира се с многото си немски туристи. Боже, колко много каравани имаше по пътя…. Май е по нормално да те заговорят на немски в кафето, от колкото на норвежки. Ние уцелихме точно откриването на фестивала на лодката. Така че тук е пълно с хора и лодки.

DSC01973

DSC01983

IMG_8845

А сега отново време за вечеря. Ужас! Защо не си взех нещо по топло за обличане!

DSC01959 3.jpg

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.