Как се промени моето лято

Здравейте 😊! В интерес на истината от както живея в Норвегия моето виждане за лятото се промени драстично. В България имаше период в който живеех на крачки от морето и плажа, но не бях стъпвала там нито веднъж за целия летен сезон. Радвах се когато идваше септември защото туристите намаляваха и жегата си отиваше. Имало е и периоди когато почти не съм излизала навън цял ден, а съм стояла/работила до климатика и съм бленувала за студено.

Но откакто живея тук мнението ми за лятото коренно се промени. Често човек оценява това което загуби, или просто гледната точка се промени… а може би чисто и просто „пораснах“.

Ето и как се промени моето мнение за лятото.

Тук хубавото време и високите температури през лятото не са даденост както в България. В България може да минат 3 седмици и температурите да не паднат под 25 градуса. Тук обаче се научих да оценявам ВСЕКИ един слънчев и топъл ден. Защото може и да е последен за лятото. За това и почти всеки един блог пост започва и с описание на текущата метериологична обстановка в страната 🙂

DSC01638

Именно поради това напсано по горе, когато времето е хубаво е почти престъпление за мен да си стоиш вътре. От онази Юлия която се криеше вътре на климатик както правих в България не остана и следа. Сега искам да съм навън. Та ако ще само да седя на тревата и да чета или да гледам облаците. Лято е!

Започнах да обичам морето. Това да легна на плаж с хиляди мушички покрай мен хапещи и шипещи и горещ пясък. Това беше немислимо за мен и моята психика. Сега вече мога блажено да си лежа на плажа да слушам морето и да не мисля за нищо. Мушичките и пясъка са още там, просто аз се научих да оценявам тези мигове.

img_4502

В предишния ми живот, лятото беше най натоварения сезон в годината. Сега това е най лежерния с 5 седмици отпуска, много сладолед, книги и ягоди и дълги, дълги и светли дни.

Като например тук на снимката, където часът е към 00.30. Вижте небето…

DSC02087.JPG

IMG_8581.jpg

 

До скоро <3

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.