Какво мисли той

Здравейте, ние стягаме куфарите за България. И за поредна година багажа отново не се побира в бях. Ще трябва да пресортирам малко багаж. Но така както гледам, всичко ми трябва! Даже поръчахме право на три куфара. Тендецията е да напълним третия куфар с вкусни неща от България! Чай мента, Бочко, мазила, мед!

Мамо, поръчай 3 буркана мед, няма значение какъв ( докато съм се сетила) ако обичаш 😋😋😋.

Та докато подреждаме багаж, реших да ви споделя мнението на Хокон за България. Предвид колко е сдържан и възпитан никога не би казал нещо, което би ме засегнало за страната в която съм отраснала. Но някои от неговите заключения ме карат да се смея с  пълно гърло и със сълзи в очите.

Това той го написа ☺️.

DSC02205.JPG

Като начало искам да кажа. че той не беше ходил в България преди да се запознаем. Общо да е бил в страната 4 или 5 пъти, но за този си престой е успял да си изгради някакво мнение за определени неща в там. Бързам да поясня, че Хокон много иска да живее в България. Но това е друга тема. Той вижда България с очите на турист (ако питате мен с розови очила), живееш в хотел, каращ кола под наем, хранещ се по ресторанти и пиещ лимонада на плажа.

Хокон за България

  1. Хокон “ В България хората масово шофират много бързо, все едно са коли на специален режим, т.е линейка, полиция или пожарна“. Аз му викам това е така защото никой не обича да кара бавно. А Хокон отговаря „между бавно и смъртоносно бързо има и средно положение“.
  2. Относно кухнята той е очарован от нея. Няма търпение да си поръча боб и снежанка. Даже ги е научил как се казват на български… Но се чуди как много от българите издържат на кафе и цигари до обяд без закуска. А вечерята е чак след 19 часа. Той се учудва също така как хората седят в ресторант по няколко часа и стават да танцуват на музика от оркестър. Тук в Норвегия вечеряш и ставаш. Няма такова седене до през нощите в заведение за хранене.
  3. За Хокон е странно че мъжете в България носят чанта през рамота,  че съществува професия пълнач на бензиностанцията, че съществува напитка айрян и боза и че има табела на пътя, която казва внимание каруци.
  4. Странно му е че, за да си  извадя лични документи стоях на опашка цял работен ден. Всичко това се прави онлайн тук.

Е аз продължавам с приготвянето на багажа. Вижда му се края   🙂

До скоро

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.