Да започнем деня с ….

Здравейте, мислех да напиша няколко реда за това как се мотивирам да тренирам по време на почивка. Тъй като летните ни почивки са по продължителни, винаги слагам чифт маратонки и дрехи за тренировка в куфара.

DSC02342.jpg

Любител съм на бягането и по точно интервално бягане. Но когато съм в почивка рядко бягам интервали, предпочитам и залагам на „джогинга“.

Ето и моите методи за поддържане на тренировачната мотивация.

  • Наясно съм, че всяка една тренировка е в мой плюс. Колкото по малко тренирам, толкова по дълго време ще ми отнеме да се върне на същото ниво след почивката.
  • Тренирам нещо, което ми харесва. В моя случай бягам, по плажа, по алеята, на пътеката. Не тренирам нещо, което не ми допада и не ми е при сърце. При мен силовите тренировки отпадат по време на отпуска.
  • Не се мъча да поставям нови рекорди. Имам за цел да поддържам форма и лесно да мога да се върна към предишното ми бягане като се прибера у дома. Така че бягам за удоволствие и не с часовник измерващ километри и пулс.
  • Тренирам винаги преди закуска. Тогава е по хладно (ако 26 градуса се има за хладно), а и след това целия ми ден е свободен. Да не говорим ,че има по малко хора по плажа, и не на последно място съвестта ми ми казва, че съм свършила нещо полезно за тялото ми и днес.
  • А къпането в морето веднага след тичане е задължително.
  • Разбира се за потддържането на тренировачната ми мотивация помага и Х. който е първа писта като му кажа да бягаме.

Не на последно място мога да кажа, че имам лятна плейлиста с песни за бягане, която ми дава настроение и винаги асоциирам с тичане.

DSC02346.jpg

Това са част от моите тренировъчни мотиватори, със сигурност мога да добавя и още такива, но това са ми най, най…. 🐳.

До скоро <3

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.