Аз на 30+ … какво се промени

Аз на 30+
Какво се промени след като „врътнах“ 30?

Отдавна се засичам как се смея на моето предишно двайсетгодишно Аз. Много неща се промениха, къде в положителна, къде не в насоката която желаех.

Но няколко неща са напълно ясни:

Разбрах че ще живея с луничките ми до края на живота. Мисля че няколко десетилетия се борих с тях. Какви ли не кремове, домашни маски, да не говорим за козметика съм изпробвала с идея да се отърва от тях. И все така си и бяха там.  На 30 се научих да ги приемам, да се харесвам и обичам с тях.  Даже много ми отиват, нали?

Сещам се преди как обувките трябваше да бъдат в същия цвят като чантата, ами ужас ако шала е различен от шапката. Просто си мислех, че ще ме върнат от там за където съм тръгнала. Сега вече този „проблем“ е изчистен и oставен там някъде в дълбоките 20.

А какво да кажа за сутиените с дебели подплънки. Боже, боже. Мислих си ще залъжа някого и май най вече себе си че имам големи гърди. А да не говорим банските с големите подплънки/ донапрен. И като излезеш от морето, горнището така тежеше от водата. Даммм, та точно те също са пакетирани и захвърлени отдавна. Сега залагаме на нещо по ефирично и дантелено, но пък много по красиво. А който се е залъгал, залъгал.

DSC02226.jpg

На 20 думата кариера означаваше почти всичко. Исках всичко тук и сега. Аз да чакам, абдурд. Лутах се между едно и второ образование. Започвах едно, захвърлях друго. С една дума търсих себе си. Сега на 30 и плюс искам спокойствие и сигурност. Идеята за кариера замря някъде там и се чувствам много по добре.

Открих медитацията, книгите за самопознание и самоиронията.

Маратонките и обувките с ниска подметка вече присъстват в моя гардероб. На 20 бях горда притежателка на голям стъклен шкаф с високи токове над 10 см. Колкото по високи толкова по добре. Обувки в различен цвят спрямо тоалета разбира се. Сега също обичам високи обувки, но не ги нося на живот и смърт. И не като ходя за хляб 😊.  Жалко че нямам снимка от онова време… Сега търся първо удобно, после елегантно. Умно момиче с две думи!

Начина ми на хране също се промени. Започнах да водя по здравословен живот. Ех, ех само този шоколад, не мога да откажа!

Бях запален читател на кримките (криминални романи), сега избирам книги с повече смисъл, така че остава нещо след тях.

И резултата е колко съм пораснала… и че 30+ са много хубави години.

IMG_9444.jpg

До скоро <3

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.