Дъжд, тревоги и малко размисли

Петък, дъжд, есен. Добър вечер от този край на света. Усеща ли се есента при вас толкова много колкото при нас? Аз бих казала че усещам направо зимата. Гледам как тревата пожълтява и падналите листа от дървета украсяват земята. Всички отоплителни уреди са включени и дебелите пуловери са извадени.

Днес работя от вкъщи, размишлявам и гледам как дъжда се стича по прозореца. Размишлявам върху работата си. Това пътуване от нас до работата много ми се вижда, като време, а и сега ремонтират един от тунелите на изхода на Осло и опашките/трафика са няколко километра. Отнеми 4 часа да се прибера вчера. Прибрах се в 21.30. И така вече цяла седмица. А тунела ще го ремонтират до Коледа. Заспах ядосана на себе си и на това че съм попаднала в такава ситуация, която трудно мога да променя. Мисли като да напусна ли работа? Ще издържа ли на тази динамика, ставане в 6 прибиране в 21 часа? Как ще ми се отрази това? Защо си купихме къща тук, на 80 км. от работата? Всичко това ми се върти в главата.

Харесвам си работата и мисълта да търся друга наблизо не ми допада. И още повече си мисля, че ако реша да сменям работа, бих искала да сменя професията, а не просто да се изместя от едно бюро на друго. Може би преувеличавам, драматизирам, или съм просто уморена. И да знам, че не съм единствена в тази ситуация, но това не прави нещата по добри.

Вие бихте ли работили на 2 часа разстояние от дома ви? Добре че съм в офиса само три дни в седмицата, другите два работя от вкъщи.

Надявам се уикенда да мога да си почина и да ми дойдат по положителни мисли и най вече идеи, за как да реша проблема. Защото за сега виждам нещата само в черни и в бели окраски. Нещо не мога да намеря средното положение. Ще ви държа в течение. Но промени определено ще има!

Може би ще направя торта сега. Шоколада винаги ми помага да мисля по трезво на нещата :).

И докато аз си мърморя и недоволствам, Х. изкопал ров дълъг 20 м. Там тази седмица ще засадим 60 туи.

IMG_9473.JPG

Хубав петък <3

 

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.