Час по романтика

Едно от хилядите неща които ми харесват в нашата връзка с Хокон е романтиката помежду ни и това, че успяваме да я съхраним и поддържаме. Опита ми показа, че когато една връзка се остави на самотек, с годините тя се изчерпва и хората се приемат за даденост. Така че когато решихме да се съберем с Хокон бях на ясно с няколко неща, едно от тях беше че и двамата трябва инвестираме във връзката ни, ако искаме тя да издържи на времето. Много бях доволна, че и двамата бяхме на едно мнение и тогава, и сега.

Аз нямам готова рецепта за това как да поддържате връзката си жива или романтична, но ще споделя нещо от нашата. Хехе браво че Х. не чете блога, незнам дали би бил много happy за тези лични излияния…

Празнувайте. Замисляли ли сте се как с времето всичко става ежедневие. Всичко се свежда до това, да отидеш на работа, да оставиш децата в детската градина, училище, да напазаруваш, да сготвиш, да седнеш на дивана и пред компютъра, и така си минават месеци, години. Онези пърхащи пеперуди в корема са отлетяли. Не, това не означава че любовта ти е по слаба, просто е дошло добро, старо ежедневие. И тук идва моя съвет. Празнувайте хора. Ние празнуваме нашата любов поне веднъж в месеца. На всяко 18. число си казваме честит рожден ден. На този ден и двамата сме рожденици. Това е деня в който станахме двойка. На тази дата си плануваме нещо, било то да отидем на ресторант, кино. Понякога се редуваме единия месец аз да съм организатор на събитието, другия месец е той. И не е задължително да струва пари. Вечеря в къщи, свещи, торта, филм, разходка. Малки неща, но се запомнят. И да някои ще кажат, за мен това са глупости. Ние всеки ден празнуваме. Аз ще попитам сериозно ли? И как става това?

Инвестирай във връзката. Под инвестиция имам предвид не само пари. Отделеното време е една от най големите инвестиции във връзката в днешно време. Време само за вас, без приятели, деца. Внимание към човека до теб. Бъди тук и сега за него.

Общо занимание. И тук става въпрос не чистене, ремонт на къщата или счетоводство ( и двамата работим в тази сфера). Имам предвид нещо с което да бъдете ангажирани и двамата, заедно като двойка. Ние обичаме дълги разходки в гората, и тренировки. Обмисляме да се запишем на езиков курс заедно, аз всъщност искам да се запишем на танци заедно, но той не пърха от вълнение като мен. Или каза „да“ ако много съм държала, но аз не искам да му е некомфортно. Така че това е бъдещ проект, без точна дата.

Free zone в спалнята. При нас спалнята е зона свободна за електроника и телевизор. На нощното ни шкафче имам книга и крем за ръце. Пак казвам мобилните телефони и Компютъра, не помагат на романтиката. В спалнята се правят други неща, не се гледа телевизия ?!

Подаръци, изненади. Хокон определено е по напред тук. Често ме изненадва с букет цветя, или нещо което съм казала че ми трябва и даже съм забравила че съм го казала. Много е сладък като напише съобщение“ имам изненада за теб като се прибереш“. Аз малко се затруднявам с подаръците, моите подаръци са торта, сладичко или ново бельо за мен 😁. А да обичам да замислям пътешествия..

Ето това тази малка бележчица намерих в сутрешния ми пакет със закуска. Много приятно ми стана.

Със сигурност има поне още куп начини да поддържаш романтиката жива в една връзката. По мое мнение това е отговорност и  най вече желание и на двамата. Не оставяйте връзките си на самотек, съдбата или на лотарията, както някои казва. Такива връзки за съжаление не издържат на препятствията на времето ❤️.

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.