Събуди се с … мен

Ето това съм аз в 6 часа сутринта. Със сигурност мога да поспа поне 2, 3 часа допълнително. Но този лукс си го „позволявам“ само уикедна. Да ви призная ставане прекалено рано. т.е преди 7 часа сутринта никога не ми е било при сърце. Но особено сега когато трябва да гоня автобус или влак, предварителната подготовка за следващия работен ден е много важна. Или както казвам пъзела трябва да е подреден от предишната вечер, за да избегна стресови и изнервящи ситуации рано сутринта. Имам точно 45 мин от ставането, до връзване на обувките.

Как ставам будна красавица

Подготовка, подготовка и пак подготовка (щях да напиша заготовка, но то си е почти същото 🙂 )

Подготвям си дрехите предварително, ето това е важно. Прогнозата за времето я знам, в близкия месец…. дъждовно и около 10 градуса…. Знаете ли колко време губих преди в търсене на подходящите дрехи рано сутринта? Пробвах едно, съчетавах с друго. И пак недоволна, а да не разказвам за купчината дрехи, които оставях след мен и трябваше да прибирам след като се прибера. Сега подреждам бельо, дрехи всичко на една закачалка и слагам в банята, чакаме готово.

IMG_9649.jpg

Раница, чанта. Всички документи и компютри са прибрани в раницата и чакат само да ги грабна, на излизане от вкъщи. Това ми е всъщност навик, който ми е останал още от училищните години.

Закуска. Знам че закуската е важна, но в никакъв случай не мога да седна да ям в 6 сутринта. Както казвам още не съм отворила. Така че закуската и кафето се консумира в автобуса или влака. Но всичко приготвям от вечерта, само къде не намазвам филията с масло от предната вечер. Дори чашата за кафе я слагам до кафемашината и зареждам машината с кафе (безкофеиново). Всичко е в готовност. Така сутринта само натискам копчето и хоп, кафето е готово.

И нещо важно, което да не пропусна. Часовник в банята. Незнам как ама минутите просто се изпаряват като влезна там. Те така или иначе не са толкова много, а какво остана ако ги изгубя всичките там…. Така че хвърлям доста често поглед върху часовника. Аз мия косата ми от предната вечер, това ми спестява страшно много време. В тези 45 мин. от ставане до излизане, не съм бюджетирала миене на коса… няма как да стане.

Точно ставане. Май от тук започва всичко, въпреки че аз го пиша като последна точка. Колкото и добре да съм се подготвила от предния ден, спукана ми е работа, ако не стана на време, а реша да се излежавам дори и само 5 мин. Всичко се обърква. Принципно съм човек излежач, обичам лекия старт на деня, да се излежавам, протягам, гледам през прозореца, да почета книжка или списание в леглото. Но ако трябва да бързам за работа, или имам работна среща ставам веднага. Нямам време за размотаване.

И накрая въпреки и да бързам, се старая да не се стресирам вътрешно. Живея с утвърждението че, ако закъснея, закъснея има и други автобуси. Работата не е заек и няма да избяга, ей там си стои и ме чака.

До скоро <3

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.