Да влезем в хола

А сега краката на високо и почивка. Днес „докопах“ четката за боядисване и довърших  корнизите в хола. Чакаха ме още от лятото. И ако някой се чуди, не все още не сме готови с къщата. Това ще си отнеме време, но резултата ни харесва. За сега сме спрели да работим отвън поради температурите. За това есента и зимата ще се съсредоточим вътре.

Днес съм решила да ви покажа част от хола.

DSC03141

DSC03146

Това е само част от него. В другия и край се намира масата за хранене за гости и изход към веранда. Разбира се, че ще ги покажа по късно. Пода е дървен и бял, малко трудно се поддържа чист с котките и камината, но пък е красив. Избрали сме бели и сиви нюанси както за мебелите така и за стените. Когато купихме къщата стените бяха тъмни, почти черни, но ние не харесваме толкова тъмни цветове в къщата. В Норвегия е тъмно и мрачно дълго време в годината за това нещо по свежо си мислехме, че ще пасне по добре.

А какво мислете за лампата над холската маса? Много ми хареса на мен. Бързам да подчертае, че е с изкуствени пера, така че перата не са издърпани от живо животинче.

Като цяло не съм любителка на много мебели, рафтчета, полици. За това и в хола имаме малко неща ( а и имаме котки, които са много любопитни). Въпреки това ми се иска да добавим още нещо, но чакам да излезе подходящото.

Тъй като обичам да стигам лесно навсякъде с прахосмукачката и парцала, дивана не е плътно подпрян/ поставен до стената, а изместен напред. Така може да се минава свободно зад него.

А помните ли ги огледалата които купих  ползвани, втора употреба? Е вижте колко добре си паснаха. Даже и този шкаф си го изнамерих използван.

DSC03144Камината за сега си стои самотна. Пробвах да сложа свещници, цветя, снимки, но нещата не потръгнаха добре заради Суши и Маша, всичко беше на земята.Чакам малко да пораснат и ще разведря и там малко 🙂 .

DSC03150.jpg

До скоро <3

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.