Едно недоразумение

И ето този тоалет вече тържествено се допълва от дебела шуба, вълнен шал и ръкавиците. Като че ли беше вчера когато ги изпрах, изсуших и прибрах след поредния зимен сезон. Тогава си мислех, че това довиждане ще е за по дълго време, но ето че отново се виждаме бързо бързо.

Бързам да уточня от предния ми пост, че картините, подарък от родителите на Х. са хубави. Въпреки, че аз лично повече харесвам с пейзаж или хора. Но това си е мое лично мнение. Въпроса беше, че искам да имам мой си избор къде да ги закача, а не очаквания от други хора, че те трябва бъдат в еди коя си стая. Но за да завърша това. Вчера изпратихме снимка на родителите на Х. и им казахме, че картините са закачени на втория етаж и че много добре си паснаха там. Те казаха че се радват, че сме им намерили място и че е добре че и двете картини са една до друга. Така че всички са доволни 😊.  Май в тези последни изречения използвах много „че“  …. хаха

DSC02735.jpg

Днес ме попитаха на работа дали всички от България са толкова искрени, като мен? В началото не разбрах въпроса зададен от най новия ни колега ( който не ме познава много добре). Но той по късно се обоснова. Днес като го видях  на работа му казах че изглежда уморен и с подпухнали очи, и че може би е трябвало да си вземе почивен ден или да работи от вкъщи, за да си почине. Един съвет, в който не бях вложила нищо отрицателно или заядливо, напротив за мен това показва загриженост.  Той ми каза, че харесва че съм така искрена и че това в Норвегия не е толкова нормално. Това всъщност съм го установила и аз. Тук в Норвегия всички се опитват да замаскират, опаковат истината с много прилагателни, така че до същността се стига трудно. Но се радвам че моята искреност се харесва на някого.

Та въпроса е искрени ли са българите или обичаме да увъртаме? Аз си мисля, че всичко трябва да е с такт.

Ок стига толкова размили в един вторник. Хелоуйнските тикви са отново в екшън и запалени, за втори пореден път, нови лакомства са приготвени и очаквам втората партида плашещи деца да ни посетят съвсем скоро. А след това съм изнамерила един страшеееен филм на ужасииите!

До скоро <3

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.