Неочаквано в Амстердам

Благодаря ви за милите думи в предишния ми пост ❤️. Продължавам 👍. Ние вече се прибрахме от България. Вече цял ден тероризирам Суши и Маша. Все ходя след тях и искам да ги роша 🐈. Толкова да ми липсваха. Странно нещо е човек, така да свиква с тези малки животинки. Само от три месеца са с нас, а все едно винаги сме били заедно. Така че след като кацнахме директно карахме към пансиона, за да си ги приберем. Беше късно, но не исках да чакам още една вечер без тях.

А сега да ви покажа къде бяхме за няколко часа. На връщане от София за Осло се озовахме в Амстердам 😊. Трябваше да прикачване там и имахме престой от близо 5 часа. И след кратко чудене какви да ги мъдрим на летището, решихме да посетим града набързо. Влака от летището до центъра, отне точно 13-15 мин. ( билета за влака струва 4 евро). И така се озовахме тук.

DSC03237

DSC03247

DSC03258

DSC03262

Не бях подходящо облечена за разходки из града. Станахме в 4. 30 сутринта в София, а в Амстердам бяхме в 9. Беше си рано сутрин, студено и леко мрачно, а ние не доспали. За това след кратка обиколка на центъра се озовахме в едно уютно местенце за палачинки. Знаете ли, че Амстердам и Холандия е известна с палачинките си?

DSC03270.jpg

Та ако имате път насам задължително си хапнете палачинки 😊. Даже си мисля че това е една много добра дестинация за къса почивка ( уикенд) от България. Само на 2 часа и 30 мин. от София и се озоваваш в града на лалета, през пролетта разбира се 🌷. Много кафенца, магазини със сигурност има и какво да се види и като история. Но човек трябва да се приготви предварително с карта и записки. И да внимавате с колелетата! Там пешеходците ми се стори да нямат никакви предимства при пресичане на пътя. Първо колите, после колоездачите и чак тогава пешеходците. Аз се оглеждах много преди да се престраша да пресека пътя.

DSC03225.jpg

А сега отивам да си довърша супата спанак. Още сме на вълна българска кухня 😊

До скоро <3

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.