Започва да придобива форма

Ето виждате ме в творчески процес. Местя, премествам и размишлявам. Приготовлението тече с пълна сила. Днес приключихме с пазаруването и всичко е вече планирано, менюто също.Купих шишарки, клонки, лешници, сладки декоративни гъбки и свещи. Да да знам че звучи странно да даваш пари за шишарки, ама наистина няма къде да ги търся. Отделно тук в гората шишарките са едни такива малки и рехави, че не мерси, по добре да купя такива вносни 🙂

Вече разиграх на няколко пъти кой къде ще седне, и кои салфетки най добре ще паснат. Извадих и сервиза който планувах. Всичко изглежда под контрол.

Сега вече даже нямам търпение да видя как всичко ще придобие форма. Даже извадих менюто на компютър, замислила съм да навия всяко меню на руло, да ги завържа и да се постави пред всеки гост. Темата на вечерята е „есенна вечер“. За това са и тези шишарки и гъби.

IMG_0048

IMG_0049

За утре съм замислила да започна да украсявам с коледна украса. Хокон твърди, че е още рано, но е толкова мрачно и тъжно при нас, че си мисля че украсата ще пооправи малко положението. Даже някъде ми се мерна статия днес, че украсяването на елха те прави по щастлива. Та утре запретвам ръкави.

Много ми е интересно как Супи и Маша ще реагират на коледното дърво…? За сега само съм сложила едно коледно джудже на камината и котките като минат покрай него все намират за удобно да го дръпнат за краката и то се търкаля на земята. Та така май ще падне голямо опазване на коледното дърво и украса :).

IMG_0050

IMG_0054

Иначе котките живнаха, Ура! След като спряхме с болкоуспокояващите започнаха да се държат по нормално и да приличат на моите дяволчета…

А сега ще зареждам батериите за уикенда. Утре ставам рано, програмата ми е плътна, първо тренировка, после започвам да бъркам тортата, чистене и заключителни приготовления. Хокон ще я майстори самата вечеря. На мен се пада честта да се погрижа за десерта и кафето.

Ще ви покажа как сме се справили 🙂

До скоро и хубав уикенд за сега <3

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.