Качествено време

Ето и включване от мен. Уикенда мина. Толкова бях уморена след всички приготовления, че днес не успях да се измъкна от леглото преди 9 часа. Поспалана. Но всичко мина добре. Установих, че трябва да накупя посуда за повече хора. Мислех си че имам достатъчно но в последния момент видях, че са по малко от очакваното, беше настъпила лека криза…

Гостите „ахнаха“ при вида на аранжировката по масата. Останах с впечатлението, че им хареса. На мен наистина си ми хареса.

IMG_0056

IMG_0061

IMG_0066

IMG_0067

IMG_0070

IMG_0073

IMG_0076

IMG_0078

За вечеря сервирахте домашно направена рибена супа със сьомга, други видове риба и скариди. Това е специалитет на Хокон. И винаги всички са очаровани от супата. За основно сервирахте домашни кюфтета в кафяв сос, с гарнитура от варени картофи, пюре от грах и сладко от червени боровинки 😄. Да знам че звучи странно да ядеш сладко с кюфтета, но тук е така. Ястието попада в категория типично норвежки ястия 😊. И ето че дойде и време за моя милост тортата ми. Направих торта на която блата се състои от начупени крекери, белтъци и захар. Стават като голяма целувка. Тортата е много вкусна, и даже съм я правила и в България на семейството. Така че ако искате рецепта пишете 👌. Тортата беше сервирана с една топка сладолед встрани.

IMG_0093

IMG_0098

Всичко мина бързо и весело. Семейството на Х. обикновено се хранят в 16часа. Така че в 18 часа всички се бяхме нахранили и оттеглили по диваните, където пихме безкофеиново кафе, ядохме шоколад и сладки, играехме с котките ( които вече са фурии) и на развален телефон. Играта никак не беше честна защото си казваха само дълги и стари думи 😂. На това му казвам качествено изкарване на времето. И така в 20.30 часа вече всичко беше прибрано и по местата.

IMG_0082.jpg

Беше хубаво, но определено няма да прави такива големи събирания често. Това си е голяма подготовка. Нищо друго не успях да свърша. Даже не успях да украся с коледна украса. Сега незнам кога ще намеря време за това. Всички дни са ми толкова планирани и запълнени от сега🤔.

Ок оставям ви, че ме чака една голяма купчина с фактури, които трябва да вкарам в системата.

До скоро❤️

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.