Моето коледно настроение

Ако все още не сте придобили коледно настроение, то е време да побързате. Коледа идва след точно 16 дни. Тук повечето хора са в предколедна треска ( май някой още от ноември ги тресе). Магазините се обикалят по няколко пъти с цел намиране на подходящите подаръци. Улиците макар и украсени приличат на мравуняци, пълни с хора. Децата, някой малки други по големи пишат списък след списък с поръчки за подаръци. Ако недай си боже решиш ей така да хапнеш някъде в заведение, може просто да задраскаш тази идея. Няма места, освен ако не седнеш в 10 преди обед. Всички и всичко е полудяло. Коледа идва 🎄🎅🏻.

Знаете ли кое на мен ми дава коледно настроение и ми помага да се настроя на коледна вълна?

Аромат – Миризмата на клементини и протоколи. Мисля че това е времето в което навсякъде мирише на портокали. На работа в столовата дори в къщи все някой реже портокал, чийто аромат изпълва стаята. Не мога да отрека, че миризмата е хубава и веднага я асоциирам с Коледа.

IMG_3564.jpg

Коледни филми– ами да казах ви, аз обичам приказки с принцеси и принцове. И някак си много от коледните филми имат точно такъв сюжет, за това са ми сред любимите. Така че ми стига да изгледам един или два от тези филми и вече мога да подкарам шейната на дядо Коледа 🎅🏻. Хохохохо. Даже си имам топ 5 коледни филми 🎧

Коледна украса– обичам да украсявам с коледна украса по рано. Миналата година всичко беше вдигнато и светещо още от края на ноември. Самия процес при изваждане на украса, подредбата, покупаването на нова, всичко това ми носи коледно настроение.

DSC03455 2

Коледна музика– и преди съм ви споделяла, че я обожавам. Тук в Норвегия има радио което предава само коледна музика от началото на ноември до януари, представяте ли си? Мисля че няма смисъл да ви казвам кой радио канал е настроен в банята? 🎧🎅🏻. С една дума събуждам се и заспивам с Коледа 🎅🏻.

Коледни курабийки– коледната работилница си е традиция при нас. Бъркаш, мажеш, лепиш, правиш сняг, глазура и хоп получават се невероятни бисквитки с коледни мотиви. А и ако успеем да направим и ръчна картичка, става невероятен подарък за бабата на Хокон. Тази 93 годишна госпожа много се захласва по тези неща направени ръчно от нас <3.

Коледна напитка – тук има една напитка, казва се глйог. Консумира се само по Коледа. Не съдържа алкохол, но много хора си го добавят. Сладко е и се пие топло. Като греено червено вино, но без алкохол. Сервира се под път и над път. Глйога присъства при нас по време на коледната работилница, заедно с коледната музика.

Е как е с коледното настроение при вас? Аз запретвам ръкави и се стягам да донаправя първата партида с коледни бисквитки. Днес това ми е по менюто.

До скоро <3

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.