Помощ, Коледа у дома!

Здравейте, май при вас снега е повече от колко при нас. Хммм. Но по тъмнина една ли може да ни биете. Да ви кажа от вчера ходя с една топка в гърлото. Ново предизвикателство. Винаги сме празнували Коледа при родителите на Хокон.И това ми допада, да отидеш на сготвено и готово и после да си тръгнеш. Разкош. Тази година казахме, че те могат да дойдат при нас. Предвид, че сме новодомци, а и те ще имат гости на следващия ден. И вчера по средата на вечерята, те ПОТВЪРДИХА, че ще дойдат.  Е за това не бях съвсем подготвена. Аз домакиня? За Коледа! В Норвегия! Днес кръжа в един кръг и пушек се вдига от ушите ми. Чудя се как ли ще мине. Не не ме разбирайте погрешно, те са невероятни хора и аз много ги харесвам, ама тази вечеря, тази традиционна кухня. Там никаква ме няма. А те ядат всяка Коледа едно и също, вече няколко десетилетия. Тук много от семействата си има традиционно меню, в зависимост от коя част на страната са. Едни ядът една лошо миришеща риба, други ръфат едни кокали от агне. А ние ще гризем нещо като свински ребра и едни мазни кюфтета. Не не така не може. Това ще ми умирише цялата къща, а да не говорим сигурно трябва да измия от -до цялата фурна.

Хмм дали да попитам, дали може да променим нещо от менюто?  Може би малко шопска салата. Дали има опция да прескочим ребрата и да ги заменим с пуешко филе? Ако ли не Хокон горкия, трябва да запретне отново ръкави и да се настани добре в кухнята, защото аз това даже не го и пробвам, а камо ли да го готвя. Аз мога да помогна с варенето на картофи и украсата на масата и коледната атмосфера. А да още нещо. Знаете ли че по традиция за Коледа се приготвят седем вида домашни сладки? Аз ще заложа „само“ на три вида такива. Още този уикенд ще запретна ръкави, за да видя какво ще стане.

Хубавото е, че ще съберем опит в подготовка по празнуване на Коледа у дома. А и в нас е уютно, топло и украсено. Знам, че всичко ще мине добре, но ми е малко стрес с тези приготовления.

До скоро <3  Аз се приготвям да гледам Нобеловия концерт.

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.