Един ден до Коледа. Как украсих масата

Още само един ден до Коледа. Тук най – големия празник е на 24. декември. Тогава се събира цялото семейство. Ние вече започнахме с подготовката на храната. Едната част приготвяме днес, другата ще остане за утре.
Аз днес успях да подредя коледната маса. И искам да ви покажа как изглежда. Какво ще кажете, харесва ли ви? За Коледа съм използвала типичния коледен цвят, червения. Както и преди, поставих меню пред всеки гост така знаят какво ще се сервира. Умно?

А вие ще посрещате ли гости за Коледа, или ще ходите на гости? Ако посрещате гости ще украсите ли масата? На мен да украсявам масата ми е почти толкова забавно, колкото самото посрещането на гости 😊.

И още нещо, ако посрещате гости и искате да украсите трапезата, то не е необходимо да купувате сума ти и неща. Навън има и шишарки и елхови клонки. Със сигурност имате свещник някъде складиран на тавана, защо да не го използвате точно сега? Или да сложите малко коледни играчки по масата.. А ако имате букет свежи цветя то вече сте готови.

Аз обичам платнени салфетки, смятам че те предават по завършен и сериозен вид на масата, но ако вие харесвате и имате под ръка хартиени, то давайте! Точно тук успях за завържа по една коледна играчка върху салфетката, и смятам че се получи оригинално. Разбира се, че могат да се използват зелени елхови клонки или друга украса, която ще предаде по празничен вид на иначе обикновените бели платнени салфетки.

IMG_3728

IMG_3701

IMG_3706

IMG_3719 2

IMG_3724 2

IMG_3725

IMG_3726

IMG_3731

IMG_3717

IMG_3733

IMG_3736

IMG_3738

IMG_3743

IMG_3744

IMG_3737

IMG_3740

Ок, оставям ви хора. Утре е големия ден, а за сега съм натрупала една голяма купчина с възглавници и одеяла и сме се пренесли на земята пред камината. Ще гледаме Бетовен (мой любим филм) и ще ядем чипс 🙂

До скоро <3

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.