Да поговорим за новогодишната вечер

Семейните празници минаха, но сега идват куп именни дни, а да не говорим и за новогодишната вечер. Ако за Коледа тоалета е по така прибран и спретнат, то за новогодишната вечер може да си позволим малко цвят, брокат и паети. Еее всичко в границите си разбира се, особено за мен . Не обичам да светя като коледна елха, но обичам да се чувствам малко така по „така“, разбрахте нали? Ще ви покажа до какво прибягвам в подготовката ми за вечерта, както и какви са ми тайните оръжия. И нали знаете, че не съм нито модем експерт нито makeup artist, споделям ви моите си нещица.

Бельо

Да знам, че звучи банално и всеки знае че точното бельо е важно, за това как ще изглежда един тоалет. Има рокли които изискват по изрязан сутиен или повдигащ, на пазара има бол. Но знаете ли до какво прибягвам аз, когато нося рокля с тънки презрамки, или отворен гръб, май като се замисля доста често този сутиен е в употреба. Или както аз си казвам сутиен – цици.

DSC03796

Виждали сте нали? Трябва да ги има и в България. Той се залепва. Идеален за малки и средни гърди, но не го препоръчвам за дами с голям бюст. Харесва ми че може да се измие със сапун след ползване и пак е готов за ново носене. Перфектен е и за лятото. Нооо има и минус. Ако ще танцуваш цяла нощ, то тогава ще се изпотиш и „циците“ могат да паднат. Така че този сутиен е идеален за мирни дами :). И още нещо този сутиен не прави бюста ти по голям, той само го придържа, залепва.

Друг аксесоар, който използвам доста често са чорапи със силикони ленти. Не съм голяма дружка с чорапогащниците (много ми е страна тази дума…). Знаете ли защо, не съм им привърженик, ами заради пустата лента отгоре. Слагаш красива и тънка рокля и хоп горе на талия или кръст един ластик. Ами не ми харесва. Има дискусии за какъв цвят на чорапи и чорапогащник трябва да се носи, дали трябва да е с телесен цвят или черен. Някой твърдят, че телесния цвят е за пролет и лято, докато черния е по официален. Други твърди че тъмния цвят ги прави слаби. Лично за мен си е въпрос на вкус. Но това е определено нещо което имам винаги в гардероба.

DSC03810

Обувки

Обичам обувки на високи токово. Даже в периода на моите 20 години, ходих редовно с такива. Сега вече е друга песен. Такива обувки слагам само по повод, макар и сърцето и душата ми все към този рафт с обувки да се насочват в магазина. Чакай че се отплеснах.  Та харесвам обувки на ток, но не и плато, или как се казва на платформа. Но от опит знам, че цяла вечер на 11 см. токове трудно се издържа особено ако се и танцува. След такъв маратон имам болки в пръстите на краката и по точно възглавничките на пръстите (още една смешна дума). Та за това от доста време прибягвам до силиконови възглавнички или стелки, които се слагат в обувката под пръстите. Тези 50 крони или 10 лв. си заслужават да се дадат, за да си изкараш добре, а не да лежиш като пребита на следващия ден.

Миризма

Аз съм човек на миризмата. За мен е важно да миреше добре, било то храна или мъж 🙂 . За парти освен така познатия парфюм, обичам да се намажа и с крем за тяло с леки блестящи частици. Нали все пак на парти ще ходим. Малко блясък няма да навреди. Хубаво е крема да попива бързо.

Ами това е. Или поне за това което се сещам, моите тайни… Разбира се където и да отидеш да празнуваш трябва да се погрижиш настроението ти да е на ниво. И ти сам трябва да си го направиш, не оставяй настроението ти в ръцете на другите.

Аз ви оставям. Сега ще се уча да се очертавам и мацам с ярко червило. Ново предизвикателство за мен. Или както Х. казва, като ще е червило то поне да се вижда, какви са тези телесни цветове… хехехе 🙂

DSC03798

До скоро <3

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.