Само спомен

Честита Нова 2018 година. Нека тя ви донесе спокойствие в сърцата и усмивки на лицата. Надявам се, че сте изкарали добре новогодишната нощ? Срамно ли е да си кажа, че аз си бях в къщи? Е срамно или не, то признавам си. Бяхме си у дома, и си изкарахме добре. Не ми се измисляше нищо специално. Направихме си като шатра пред камината. Матраци, одеала и възглавници. Нещо за пиене, домашен сладолед, сладки и телевизия. Сменяхме каналите, я руска телевизия, я българска, и накрая и норвежка. Посрещнахме новата година и в трите страни.  Суши и Маши бяха заедно с нас в шатрата… Незнаехме как котките ще реагират на зарята, затова ги оставихме при нас, но след зарята ги приместихме. От прозореца на хола ни, имаше невероятна гледка към фойерверките в центъра на града. Много ми се иска да покажа на Хокон как се празнува Нова Година, по истински, както в България. Как хората се стягат и отиват някъде за 2 или 3 дни. Оставят на хотел с приятели. Деня на 31. декември излизат или на разходка в града в който са останали, или са на ски ако са в зимен курорт. След това се прибират, подготвят и отиват в ресторанта където има някаква интересна програма. Да така си спомням аз Новата година в България. Тук хората правят това: Събират се в една къща, напиват се и започва да се стреля фойерверки. Голям купон!

Та систер, вземете и стегнете едно пътуване за посрещането на 2019 и да ни запишете и нас. Имаш достатъчно време да го подготвиш? 🙂

Днес посрещахме гости, за десерт ги гостихме с домашен ягодов сладолед. На гостите и на нас ни хареса, така че тази машина определено ще се ползва.

DSC03834

DSC03835

DSC03837

DSC03840

DSC03876.jpg

Ок оставям ви, настана време да прибера коледната украса по местата си. Обичам да разчиствам бързо след Коледа. От утре сме на работа, и всичко това ще остане само един хубав спомен… От утре важат раницата, ботушите, якето и влака..

До скоро < 3

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.