В 5 сутринта

Днес съм кукуряк от 5 сутринта. Няма излежаване, има задачи. Но не пропуснах да пробягам редовните ми 30 мин на пътека, това време е само за мен. Определено мога да кажа, че предпочитам да бягам/тренирам сутрин от колкото вечерта. Някак си ми е по зареждащо, един такъв старт на деня. Бягането късно вечерта ми възбужда нервната система и започва едно въртене в леглото….

А сега да ви питам. Вие как си подреждате деня, водите ли си план, какво ще правите, или казвате каквото дойде това е?  Аз забелязвам, че доста често пиша тук, че плана ми за деня или за уикенда е едно или второ. И да си призная, аз обичам да планувам. Даже си водя календар със задачи. Всяка сутрин си записвам плановете за деня. Едните са лични. Тези неща ги приоритирам. Те трябва да се свършат. Иначе усещам едно лично неудовлетворение. Пример за това е тренировка, танци, нещо което искам да прочета или съм набелязала да гледам, или пък нещо вкусно за готвене. На друга страничка си записвам неща, които трябва да свършва и които другите очакват от мен. Тук са служебни ангажименти, срокове в работата, т.наречена. To do list. Тези задачи също са важни, но не с толкова висок приоритет като задачите за личностно развитие. Няма да ви занимавам с това сега, но мога да ви напиша малко по подробно за това в друг пост. Знам, че някои приятелки се усмихват тихо на това мое качество да планирам,  даже го намират за стресиращо, но аз обичам да имам контрол върху времето ми. И най – важното за мен това действа! И още нещо важно пак по тази тема (за последно, обещавам), е че такъв план си правя от ден за ден, а не веднъж в седмицата. Толкова вода има да изтече за една седмица, и плановете могат да се сменят.

Днес намерихме време за една разходка до близкия плаж. Преди няколко дни имахме толкова много сняг, но дойде дъжда и сега се усеща все едно е пролет. Даже и Слънцето ни навести. А сме само януари месец.

DSC04119

DSC04123

DSC04124

DSC04126

ОК петъчното настроение е вече тук. Днес реших да сготвя ето това тук. Ммммм вкусотия с една дума, за тезо които обичат тиквички. Пица от тиквичка. Как звучи? Всичко това се намира лесно по магазините. Бързо, лесно, вкусно и полезно. Такива рецепти обичам.

DSC04135.jpg

До скоро < 3 красавици.

Имате ли планове за уикенда?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.