Печка, супа, питка = Аз

Брррр някои да каже на топлото вече да идва. Последните дни температурите са около минус 15. Аз се местя от печка на печка, от радиатор на радиатор. Като се нанесохме в къщата май месец си смях на тези малки детски печици пръснати насам – натам. Виках си кой ще ги използва, нали има подово, нали има камина, нали има радиaтори и климатик? Е да ама не. Това да живееш в къща е различно от апартамент, нищо не може да те сгрее така както огъня при толкова ниски температури.  И сега много се радвам, че не махнахме тези мини кюмбета- чугунена печки. Като се наредим с котките пред печката можем да изкараме така няколко часа.

Аз нали ви казах, че неделя имахме гости за обяд но забравих да ви разкажа с какво ги гощавахме. Направихме им домашна доматена супа. Много лесно става, а колко е вкусна нямам думи. Подходяща за това студено време. Няма пакетчета, а истински продукти и един пасатор.

DSC04261

DSC04280.jpg

Направихме и малки питки. Много вкусни и те с масло отгоре. Даже останаха още малко и съм ги сложила във фризера. Но са най хубави пресни разбира се.

DSC04263

DSC04283.jpg

Ако искате рецепта за супата или питките казвайте!

А ето и едно коте, което толкова да го е страх от чужди хора, че като чуе други стъпки или глас се свира на последното стъпало на втория етаж и там чака докато гостите си тръгнат. Колко пътя и уговаряме, да слезе но не.

DSC04277.jpg

Ок мили хора, аз продължавам да работя. Днес имам една презентация от 13 часа и се чувствам подготвена и уверена.

До скоро <3

 

2 thoughts on “Печка, супа, питка = Аз

  1. Юлия, всичко което публикуваш е наслада! Просто да ти кажа и аз 🙂 Попадна ми във фейсбук пространството и ме привлече заради присъствието на Norway в заглавието. Била съм няколко пъти за кратко там, но достатъчно, че да стана фен. Благодаря ти, че си отворила вратите на домът си за нас! Поздрави!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.