Когато сряда стане петък

Успях и днес да мина от тук. Аз тъкмо приключвам работния процес. Последните дни и седмици такава работа ме е настигнала с това годишно приключване. Даже съм се затворила в къщи и работя от тук. Имам нужда от пълна концентрация.  В нас за момента се говори основно за счетоводство, баланс, резултати и сметки. Така е когато и двамата се занимава с едно и също. Понякога даже на път за вкъщи се уговаряме, че като се прибера няма да говорим за счетоводство и работата, защото имам/е нужда от почивка.  И това ще мине. Сега са най трудните месеци от работата ни.

Днес Х. ме изненада с гофрети за обяд. Ммммм с домашно ягодово сладко. Много обичам.

DSC04289.jpg

Аз пък реших, че мога да направя нещо вкусно за вечерта пред телевизора. И преди малко измайсторих едно гуакамоле. Обожавам авокадо, както на салата така и встрани на чинийката. Незнам дали и в България е така, но тук имам чувство че авокадото се разваля още по пътя от магазина до нас. В магазина го гледаш едно такова хубаво, а като се прибереш, режеш и какво да видиш то тъмно, направо черно. Понякога съм си мислила да се върна в магазина и да се оплача, ама сама мисъл да се натоваря до там, и се отказвам.

Но чакайте аз друго исках да кажа за гуакамолето. Купих 4 авокадо, с идеята поне две от тях да стават за ядене. И о чудо, имах късмет! Две авокадо, лайм, домат, чили, малко лук, сол и черен пипер. Отнема само 15 мин. а колко е вкусно.

DSC04298.jpg

Получи се много добре, перфектен с тортила чипс. Х. ме пита как така ще ядем чипс в сряда, нали все още не е уикенд (той е отраснала с такива правила, сладко, безалкохолно и чипс само в събота, май за това няма и една пломба, за сметка на мен, която не спира да яде шоколад). Но аз си мисля, че човек трябва малко да се поглезе когато работи толкова интензивно.

Така че сега имаме нещо вкусничко за филма довечера.

DSC04313

DSC04316

DSC04318

А сега аз отивам да приключа ДДС за Ноември и Декември и захвърлям компютъра за днес.

Поздрави от нашата къща <3

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.