Нищо повече не бутвам днес..

Някои може ли да шие на машина? Днес цял ден се разхождам покрай шевната машината и гледам разни клипчета как да прекарам конците, но ето 4 часа по късно още съм на същото положение и машината още не е заиграла. А аз си мислех, че мога да стана шивач от уроци по You Tube. Май и това ще си отнеме време, а аз имам толкова идеи в главата ми. Mоже би призванието ми е шивач и като порасна с това да се занимавам. И без това счетоводството, май май не ми харесва толкова. Не искам Microsoft Excel  да ми е най добрия приятел, а колегите като ме видят да ми викам, „eй сега ще ти донеса касовата бележка“… Ама това си е друга тема…. но си мисля, че изживявам кризата на 30 години, още незнам какво искам да работя.

DSC04284.jpg

Днес гледахме церемонията по откриването на Олимпийските игри от Южна Корея. Нали и нашия отбор е там. Kазах и на колегите да махат много, може да ги видя. Х. каза, че няма да мръдне от дивана следващите 16 дни, ще гледа Олимпиадата.

Аз бях се приготвила за церемонията, намерих нова рецепта за шоколадови мъфини със шоколадова глазура отгоре. Мислех си, то това е бебешка работа, аз обикновено правя мъфини за 20 мин. И боже, какво да ви кажа. Каква беше тази  завъртяна рецепта, как може някои да я публикува! Ама те хората не са виновни, аз съм си виновна че се хванах на хорото. Но нали се сещаш когато вече си извадил всичко, и си натрупал куп посуда за миене, трябва да довършиш започнатото.

DSC04330.jpg

Та варих вода, разтварях какао, слагах тестото в хладилник, просто ужас. И накрая  мъфините станаха като подметка, не по високи от 2 см. Но не се свърши с това започнах с глазурата, а тя горката една течна стана. Накрая се ядосах и реших, край. Това е от мен. Нищо не бутвам повече днес.

И да мъфините си стоят ей тук на масата, ям си ги. Вместо глазура ги мажа с Nutella и пак стават. Ама като ги видя и се сещам за тази рецепта, на която съм сложила един голям Х в книгата. Или може би рецептата да е добра, просто на мен да не ми се получиха?

P.S  даже няма да ви ги снимам тези „произведения на изкуството“, не си заслужава снимката…

Ок стига толкова философстване.

 

До скоро <3

 

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.