Моята тренировка

Споделяла съм ви, че съм рутиниран човек в много отношения. Например вървя на работа по един и същ път от години, макар и да са ми показали нов, пряк път. Аз пак продължавам да вървя до стария. Тренировката е също рутина за мен. Често ви споделям, че ще тренирам, или съм тренирала. Днес си мисля да ви споделя някои мои стъпки, които правят тренирането ми по лесно. Или ако не тренирането по лесно, то пътя до изграждане на рутината за трениране по лесен.

IMG_4155.jpg

Избери час на тренировка. Аз имам изграден режим на тренировка. Обичам да тренирам сутринта. Обичам още от събуждането да скоча в клина и да започна деня на пътеката. Забелязвам, че ако го отложа за след малко и още по късно, то тогава най вероятно тренировката няма да се състой. Пробвала съм много пъти да тренирам и вечерта, но да си призная това не е моето нещо. Вечер искам да се опъна на дивана, да гледам нещо, а не тепърва да се потя на пътеката. Но това е много индивидуално. Има хора които са по активни вечер от колкото през деня.

Дрехи. Още от вечерта знам, че следващия ми ден е ден за тренировка. Това означава, че подготвям дрехите ми в банята. Веднага като вляза в банята, те ме чакат там и ми напомнят за себе си и тренировката.

DSC04321.jpg

Цел. Сега аз нямам цел да сваля килограми, или да намаля талия или други подобни. Моята цел е да съм във форма. Имаше време когато нямах апетит и не можех да кача килограми, тогава целта с тренировката ми беше да огладнея и да мога да ям след това. Но според мен, човек трябва да има цел и да се старая да я достигне, до колкото може.

Тренировъчен център/Фитнес. Тук мога много да напиша, но ще се постарая да бъда кратка. Съветвам да избереш център, който не е труден за достъп и който ти харесва. Аз съм тренирала в център в който ходих едва ли не по пижама рано сутринта. Имах мое си шкафче в което си заключвах хавлия и шампоани. Идвах сутринта с една раничка/чанта в която ми бяха дрехите за след тренировка. Тренирах, къпах се, имаше закуска за всички които тренират преди 9. 30 и хоп облечена и направена си хващах асансьора за офиса. Фитнеса беше под работата ми. Нали се сещате, че по този начин тренирах почти всеки ден. Просто беше много удобно. А сега е друга песен. Фитнеса ми е трудено достъпен. С кола, в студа. Била съм там не повече от 5 пъти. Незнам как направих тази грешка, да се запиша там. Добре че направихме стая в която мога да тренирам. Там са ми любимата пътека за бягане, тежести, степ, лежанка и други малки неща, които използвам. И благодарение на online training успявам да се мотивирам да тренирам сама и тежести. Та с една дума разположението и достъпността е много важна за това колко пъти ще тренираш.

DSC04323

DSC04324

DSC04325

План. Аз като човек, който си записва и си прави разстановка на деня, нали не сте очаквали че тренирам без програма? Смисъл един ден интервално бягане, друг път дълго бягане, един ден танци, корем и крака, йога, медитация. Всичко това е стрига записано в тефтера. По този начин имам контрол, върху тренировката. Но е много  важно да кажа, че най важното е да ти е забавно.

Е какво ще кажете?

Дайте да скачаме в клинчетата и да бягаме към фитнеса <3

До скоро <3

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.