Надявам се така да е и в други страни?

Когато прочетох статията на Хокон тази сутрин, той каза „Да това е толкова нормално. Фирмата трябва да спре тока. Ако беше човек нали щеше да го направи?“

И се зачудих какво ли щеше да стане в България? Как щеше да се реши казуса?

Ето такива статии като чета и нещо ме жегва в сърцето. Не само защото аз имам котки, а защото си мисля, че щом един човек се държи добре със животните, със сигурност е добър и със хората. В тази статия ми харесва, че всички се стараят да намерят решение на възникналата ситуация. Собственик, пожарна и енергийна фирма.

 

Постарах се да ви преведа статията, която ме грабна днес.

 

Драма за котенцето Суне – Sune: „спасителната акция“ ще струва 80 000 крони

Осем месечно котенце се е изкачило по високия електрически стълб в Тромс. Ако  бъде спасено, това ще струва на енергийната компания 80 000 или близо 16 000 български лева и ще остави 1300 жители без електричество до един час.

aa77edb7-4330-49df-b803-87377823efb6

Изпълнителния директор на енергийната компания Ерлинг Мартисен съобщи,   „Тази сутрин получихме съобщение, че котка се е изкачила по висок електрически стълб. Това се е случвало и преди и се надяваме, че котката ще слезе сама „.

Котето Sune не е на повече от осем месеца и никога не е излизало навън. Навън температурите са миносуви и има силен вятър в района.

f9fb252a-0ba9-40b1-b3b1-4cae2300f604

Мартинсън казва, че спасителната акция ще струва около 80 000 крони, за да затвори линията и да смъкнат котката. В допълнение акцията ще остави 1300 жители в областта без електричество до близо час.

Енергийната компания се надява, че котката ще слезе сама.

„Вероятността котката да бъде ударена от ток или да развали нещо е много малка, но въпреки всичко рискове има. Ако бяхме спрели електричеството по-рано днес, близките магазините и бензиностанциите щяха да бъдат засегнати нещо което се опитваме да избегнем каза Мартисен пред на вестник VG, добавяйки, че за сега изчакват да видят как ще се развие ситуацията.

Йохана Мирвол, която е стопанин на котката, се надява, енергийната компания скоро да затвори линията, така че Sune да бъде спасен.

„Нямам сили, не се осмелявам да седя у дома и да си мисля, че той може да замръзне или падне. Това е висок електрически стълб с четири линии, така че не можем да се приближаваме много близо до него. Опитахме се да се свържем с пожарната служба, но дори те не могат да се доближат до стълба, казва тя на VG.

Мирвол и съпругът и са извадили матраци под стълба/ линията и са се опитвали да примамят котката с храна, но за в момента това не проработва. Страхуваме, се че ще замръзне до смърт. Котката също е уплашена казва тя.

 

 

И добра новина, докато превеждах този текст, видях че текста е обновен и Суне е спасен

Елекрическата компания е поела всички разходи.

f95e5246-2cb2-4c64-b3fd-1d6c638694ab.jpg

<3

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.