Великденски планове

Здравейте момичета кокичета и честит ден на гофретата ххехехе. Тук днес е такъв ден. И ние по този случай сме си направили гофрети с домашно ягодово сладко за закуска. Любителка съм на гофрети, които не съдържат глутен. Някак са ми по леки и хрупкави.

DSC04938.jpg

При нас Великден идва с бързи крачки. То просто и да искаш не можеш да забравиш че идва. Въртят се постоянно реклами по телевизия и радио какво да купиш, как да украсиш, как да нагостиш и къде да отидеш.

Ето и какви са моите/ нашите планове за почивните дни.

Пъзел. Оллле каква зарибявка е това. Вчера казах на Х. „край стане ли 18 часа и спираме“. И какво като погледнах часовника беше 19.20 часа. Пъзела е толкова голям и сложен. В началото си мислех че ще успеем да го направим до края на почивните дни, но май май ще си отнеме време може до до есента :). Но поне си имаме занимавка за Великден. Разположили сме се на масата в хола, така че гости ще посрещаме в кухнята.

DSC04947.jpg

Великденски яйца и козунак. Намерих боя за яйца в Швеция. Урааа. И тази година ще боядисаме яйца. Хокон не е боядисвал, така че мисля че ще е забавно. А за козунаците мисля да прибегна до рецептата, която намерих и направих предната година. Добре се получиха така че ще заложа пак на нея. Ето как се получиха миналата година .

DSC00981

Пикник. Купили сме кренвирши, маршмелоу, заделили сме дърва. Ще направим какао и хайде в гората, или на плажа, още не сме решили, но пикник ще има.

img_5834

Гости. Ще ходим на гости и ще посрещаме гости. Нямам търпение да замислим менюто. Тук по Великденските празници се приготвя агнешко, но познатите ме знаят че това не е моята гозба и ще се гощаваме с друго.

Сериал. Ооо да, намерила съм няколко хубави кримки по Нетфликс. Чакам с нетърпение да ни остани време и да се хвърлим в един #сериалмаратон.

Суши и Маша. Еее дойде времето когато ще ги пуснем сами навън. Външната вратичка на котките е сложена и програмирана специално с техните чипове. Навън времето се затопля, а и те са вече достатъчно големи да се пускат. Ще ми е много интересно и напрегнато как ще се справят.

Вече от няколко дни си имаме един ухажор навън, кръстили сме го Монс – много е голям. Идва винаги привечер (най вероятно стопаните тогава го пускат) и като застане на перваза на кухнята и откарва няколко часа. А нашите мадами само го дразнят. Като се излегнат от вътрешната страна и голямо гледане и съскане пада.

DSC04940.jpg

В плана ми за великденската почивка влиза и едно почистване на прозорци. Днес чак лошо ми стана като светна Слънцето и аз видях прозорците. Прашни и пак прашни. Цяла зима не виждаме нищо, нали си е тъмно и сега направо се ужасих.

Е до скоро <3

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.