На разходка из вечния град

Поглеждам на телефона, ооо извървяла съм 14 км. и близо 20 000 крачки. Така е когато човек е на разходка из вечния град- Рим.Здравейте от Рим. Макар и краката да ме болят от ходене. Няма как да не кажа че Рим ме плени. Където и да погледнеш история и архитектура. А сме пристигнали само вчера.

След 3 часов полет, един сандвич, Twix ekstra и една вода. Късно вечерта пристигнахме в Рим. Първото което ни направи впечатление е въздуха. Веднага усетихме пролетно/ летния ветрец. А като видяхме и зелени дървета и трева направо заахкахме… Да такива неща ни правят впечатления когато живеем на Северния полюс.

Движейки се с такси от летището до хотела, видях че този град не спи (може би защото беше и събота вечер). Хиляди хора бяха навън кой на разходка пеша, мопед, колело. Бързо прецених че тук да си пешеходец или колоездач си е опасна работа. Нашия „мил“ шофьор ни „стовари“ пред хотела. Казвам стовари защото след това лудо каране от летището до хотела направо се чувствах като чувал с картофи. Всичко ми се виеше. Така че веднага в леглото. Исках да посрещна новия ден отпочинала.

А Рим има с какво да те привлече. Неслучайно се посещава от милиони туристи. И казвам, че Рим за мен е по добър от Париж.

Ако идвате насам забравете за високи и неудобно обувки. Раничка, вода и маратонки са правилните атрибути.

DSC05171

DSC05206

DSC05228

DSC05258

IMG_4254.jpg

IMG_4272

И най – накрая Х. успя да си закачи мартеницата, след много закъснение…

IMG_4292.jpg

Трудно е да се покаже красотата на Рим от снимки. За това съм решила да ви покажа едно клипче като се прибера.. А сега ще се оправяме и отиваме в съседната стая на купон. Там ни чакат 15 българи 🙂

До скоро <3

 

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.