Глоба за неявяване

Незнам къде сгреших и какво съм направила погрешно, но днес съм с болно гърло. В домашната аптечка намерих лукчета и сега смуча ли смуча. Видях че са с минал срок на годност ама какво толкова ще ми стане? Тъкмо отлижали 😂. Дано това с гърло да е само временно неразположение, че въобще не си правя планове да съм болна. При нас е май месец, но времето се усеща все едно сме март, едваааам 4 градуса. Ако продължава така трябва да извадя отново зимните дрехи.

Аз току-що се върнах от Осло. Имах един ангажимент и след това изпихме по един горещ чай с приятелка.

А как човек да не поиска да се прибера бързо у дома когато получи такова съобщение?

В превод „Ще си дойдеш ли скоро. Липсваш ми“. И снимка на питки, които Х. е приготвил. Обичам го този човек и това си е ❤️.

 

 

Утре сме на работа или по точно аз. Денят е планувам, стига да не донесе изненади. Х. има част при зъболекаря за годишен преглед на зъбите. Той и цялото му семейство ходят при същия зъболекар от както се помнят. Даже и мен се мъчат да ме вербуват за там. Но аз съм си доволна от моята зъболекарка и не мисля да я сменям.

Искам да ви покажа “ повиквателната“ на Х. за зъболекар. Ето тази картичка на която пише дата и час. Но не това е от интерес. В текста пише, че пише че ако не дойдеш на посочения час без да си уведомил предварително трябва да заплатиш такса/ глоба от 500 кр ( малко над 100 лв).

DSC05405.jpg

Това е типична практика тук. Неспазени часове при лекар, зъболекар, козметик, фризьор и т.н. се заплащат. Като таксата може да бъде или пълната цена на запазената услуга или фиксирана сума (както в този случай). Ако си възпрепятстван трябва да се обадиш минимум 24 часа предварително ( понякога и 48 часа). Човек трябва да се обади, не е достатъчно да изпратиш съобщение. По този начин козметика или лекар/ зъболекар може да запази час за друг клиент/ пациент.

Ами така де да си уважаваме труда и времето всички, не е ли така? И въпреки, че съм плащала такава глоба и никак не ми беше приятно ( бях объркала часа с 30 минути и отидох по късно) го разбирам и изпълнявам.

Аз сега си хапвам вкусни и горещи питки. А на вас ви пожелавам хубава сряда и до скоро ❤️

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.