Празник и гости

Здравейте в деня на Норвегия. Както казах при нас днес е празник. От далеч се чува маршова музика и детски гласове. Хората за облечени в носии и викат Хип – Хип- Ура, колите са украсени със знамена. Още в 7 се събудих от шума на салютите. Х. побърза да сложи знамето на верандата (тук има закон, който казва кога знамето трябва да се издигне и кога трябва да се смъкне). Да ви кажа какъв ужас изживях. Отивам в хола и какво да видя всичките ми балони на земята!!!. Не знам какво направих грешно? Май съм купила погрешни балони, такива които не издържат дълго с хелий. Но това не ме отчая. Веднага извадих бутилката с хелий и напълних червени и сини балони. Даже май стана още по добре.

IMG_4580.jpg

И след като оправих украсата се хвърлихме в готвене. Гостите бяха поканени за обяд. За това и заложихме на студен бюфет. Бъркани яйца, руска салата, салата домати и краставици, картофена салата, различни видове пушена риба, и много различни салами (даже имаше и български суджук). Хокон беше станал още в 5 сутринта да меси малки питки, които пък станаха много вкусни. И така след близо 2 часа готвене успяхме да наредим ястията на масата в кухнята. Така че всеки да може да обиколи и да си взема.

IMG_4599

IMG_4601

IMG_4603

IMG_4606

IMG_4607 2

IMG_4607

IMG_4611

Десертите ги оставихме за после. А те бяха домашен сладолед, и много хубава домашна торта (торта Успех, незнам дали мога така да я преведа). За жалост забравих да ви ги снимам. Но някой ден ще ви споделя рецептата. А тя в лесна. Блат без брашно с само от бадеми.

Сега вече гостите ни пътуват обратно и при нас всичко е прибрано. Единствено балоните подсказват, че сме имали празник.

До скоро красавици, аз отивам да тренирам.

<3

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.