Ще се омъжиш ли за мен?

Да ви споделя. Ще се омъжвам, сгодена съм….. . Трябваше ми малко време, за да свикна с тази идея (май почти цял един месец). И най вече, за да можем ние да си го изживеем. Но да ще има Тааааа рара, та рарара, Та рарарарара. Много се вълнувам.

Но ако се питате дали съм започнала с подготовка и дали има дата. Ами не. Все още не можем да преценим как да направим. Да направим граждански брак в Норге, а да съберем гости в България? Още не знаем, туй като има редица подробности и документи, които трябва да се обмислят ( аз нямам вече българско гражданство и не става граждански брак в България. А, за църковен брак в БГ, трябва и той да е православен и куп такива неща). Но това са подробности. Нали съм казала ДА, а другото ще се нареди 🙂 .

IMG_4701

IMG_4702

Аз никога не бях коментирала въпроса за брак с Хокон. Просто защото не виждах нужно от това да си омъженa/женен в Норвегия. Тук хиляди хора живея с така нареченото „samboerskap“ или съжителство, което е регулирано със закон.

Превод от закона „съжителство в закона се счита, когато двама души на възраст над 18 години, които не са женени, регистрирани партньори или  съжителстват с други хора, живеят заедно в брачна връзка“.

Та именно за това, за мен брака не е бил важен. Но няма да си кривя душата като ви кажа, че ми стана много, много хубаво когато получих предложението.

Това стана в деня на нашия 4ти. рожден ден. Четири години от както сме той и аз. Аз съм ви споделяла, че държа на тази дата, всеки месец или близо до нея  да правим нещо само за нас. Може да е малко като кино, ресторант, вечеря, торта, но нещо което да се знае че е направено специално за нашата датата. Това защото не искам този ден да попадне в ежедневие. Така че на тази дата всеки месец празнуваме любовта.

И да на тази дата, получих пръстен в кутийка <3  и предложение. Не ми се иска да разкривам напълно как точно стана самото предложение, защото искам да го оставя в нашата лична книга – история. Но истината е че много ме развълнува. За мен си беше като на филм. Едни от тези моите розови филми с много романтика.

IMG_4646.jpg

До скоро <3

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.