Добри дошли в НАСА

Една мечта се сбъдна. Колко материал изчетох преди това. Колко видeя изгледах. Бях се подготвила. Вход и последователност на залите. Убедена бях, че ще ми хареса. И да говоря за Kennedy Space Center в Orlando. От тук НАСА изстрелва ракети в космоса. Мястото от което е излетяла Аполо 11, както и много други ракети.

Изживяването да видиш това място е невероятно. Още щом решихме да посетим Америка, знаех че ще дойда тук.

DSC06173.jpg

Ние пристигнахме рано, пише че човек е добре да си отдели дори два дни за да огледа всичко ( защото е голямо). Самия НАСА център се намира на остров/ резерват. Тук живеят свободно алигатори, гущери, змии и над 300 вида птици. Даже ние видяхме един алигатор- бебе. Космическия център е голям, но само една част е отворена за посетили. Друга част е строго охраняема. Но има автобуси, които да те отведат да много от места от където са били изстрелвани ракетите. И когато човек наближи до тях и види тези огромни ракети, се чувства толкова мъничък. Отворени за посещение са командните зали. Там от където са отброява и последните минути преди изстрелване.

DSC06180 2.jpg

DSC06204.jpg

DSC06185

DSC06192

Много добре беше направено, че всичко от изграждането на ракети до тяхното изстрелване беше представено под фирмата на 3D филм. Можеш да видиш как астронавтите са се чувствали, мислили. Напрежението на инженерите в командната зала.

Всеки ден в НАСА има “ дневен астронавт“. Такъв който обикаля облечен с астронавските си дрехи и отговаря на въпроси.

Ние бяхме там около 6 часа, и не можехме да разгледаме всичко, но това което видях ще го запомня.

А сега потегляме към нов град

До скоро ❤️

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.