В джаза в New Orleans

След като изминахме близо 100 км. по ето този величествен път с непрестанен бял пясък и вода, се озовахме в New Orleans, щата Луизиана.

DSC06217.jpg

След като вече една седмица сме на път с кола. Мога да ви кажа, че си има както положителни така и някои отрицателни черти в road trip -а. Да, посещаваш доста места, но багажа ти е вечно в куфари и всичко е омачкано. А да не говорим колко си уморен като пристигнеш след поредното каране. Така че си мисля, че си взех поука. Това не е много за мен. Аз обичам да се стационирани на едно място, да ми е хубаво и лежерно, а не да заспивам още в 20 часа уморена от поредния ден в път.

Но в края на почивката ще напиша моите впечатления от това пътуване из Америка.

Та днес се озовахме тук. Града на джаза, реката Мисисипи, креолската храна и карнавала Mardi Gras. Тук даже сменихме часовата зона с един час. И сега напълно всичко ми се обърка, кой ден сме, колко часа е… Но нали сме почивка, това не в важно за нас 😊.

Днес решихме да си вземем автобус hop on/off. Така успяхме да видим по- голяма част от града. Когато човек има малко време и навън е 36 градуса, ето такъв автобус се оказва много добро решение.

DSC06251

DSC06274

След като направихме една пълна обиколка с автобуса, си набелязахме места за разглеждане. Една от спирките ни беше ето тази красива католическа катедрала. Най- старата католическа катедрала в USA.

DSC06242

DSC06295

DSC06299

IMG_4825.jpg

А покрай нея, какви красиви къщи запазени във времето. Дори между тези китни къщо си харесахме едно местенце да пробваме креолска храна. Нооо тя не ми допадна. Или поне това което аз получих. Даже мисля, че усещам вкуса на храната все още в устата ми. Нищо, че вече си измих зъбите за вечерта 😂.

DSC06307

DSC06313

Аз след малко се отправям към леглото. Утре сме на път към Мемфис- градчето на Елвис. А сега преди да заспя ще видя какво правят Суши и Маша у дома. Добре, че сложихме камера в тяхната стая. Така може да поглеждаме дали са си у дома и че всичко е Ок с тях.

До скоро ❤️

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.