С червен език, Елвис и зоологическа

Здравейте, как е гледате ли футбол? При нас хората още на закуска окупирват всички столове и дивани на рецепцията, за да гледат мачовете. Но ние нямаме време за това. Ние сме на екскурзия. Днес сме в Memphis града на краля на Рокендрола, Елвис Пресли. Въпреки, че не съм голяма фенка. Си мисля, че щом човек е стигнал до Мемфис, няма как да не посети Graceland – дома на Елвис.

DSC06374.jpg

DSC06376.jpg

Но преди това, преди температурите да бяха стигнали 38 градуса. Решихме да посетим местната зоологическа градина. Не очаквах, че zoo е толкова голяма.

DSC06333.jpg

Но истината е че след няколко часа обикаляне ни стана толкова топло и потно, че решихме да се насочим към колата. Да, не обиколихме цялата градина, ама нали човек трябва да си остави неща за вършене и следващия път като дойде. Да ви призная честно с ръка на сърце. Малко тези зоологически градини са ми тъжни. Аз обичам животните, но смятам че мястото на много от тях не е просто там. Не казвам, че не се грижат добре за тях, просто не ми се струва оптимално добре за тях. Така например имаше една панда, ами тя горката беше взела- дала в тази горещини. Това не и е естествената среда. Или пък тази бяла мечка, която принципно трябва да живее на много студено и обича да плува в ледена вода…. Същото и за тигрите и лъвовете, пуми и други котки които принципно бягат по много километри на ден, а тук (и не само тук, но и в други градини са затворени в клетки или имат малки открити пространства). Но това е друга тема.

DSC06353

DSC06360

DSC06362

DSC06366

DSC06370

DSC06344

DSC06348

А сега дома на Елвис. Той е огромен. За посетители е само една част от дома, тъй като семейството иска втория етаж да си остане личен. Но независимо, че само част от дома е отворен, определено има какво да се види.

DSC06396 2.jpg

А да не говорим, колко много научих/чух. Не съм знаела, че Елвис е имал два самолета, бил е запален по коне и са имали и имат още такива в имението си. Стаите, които са отворени за посетители, са помещенията използвани за срещи с приятели и работни. Като кухня, всекидневна, студия, гаража за колите на Елвис. Хубавото е че по време на цялата разходка имахме слушалки със запис/ описание на всички стаи и места в имението. Така научихме доста.

DSC06394

DSC06398

А сега съм седнала да търся информация какво си заслужава да се купи и пробва от Америка. Ние сме си поръчали още един куфар на връщане, така че ще имаме право на 3 куфара. Ама за третия куфар липсва материал, УЖАС! Още нищичко не сме си купили, с изключение на няколко кремчета и рокли. Та скоро ни предстои работа 🙂 .

До скоро <3

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.