Какво ми липсва

Да ви призная искам вече у дома. В моята си къща в моето си легло при Суши и Маша. И най вече при вкусната ми, хранителна храна.Незнам на Вас колко дълга е оптималната почивка. Но аз гласувам за макс. 10 дни. Всичко след това ми се струва дълго и започва да ме гризе носталгията.

Едно от нещата, които ми липсват най- много е храната. Аз не съм привърженик на  пържено и панирано. А за тези две седмици тук съм поела годишната ми доза от бургери, хамбургери, пържени картофи, кетчуп и пица. Аман от американска Fast food! И повярвайте това е основното, което се консумира по пътя тук. Не ги разбирам тези американци, имам чувства че тук се живее основно на захар и панировка. А и като гледам по телевизията, това се и рекламира. Къде бургера и менюто е по евтино. Все едно само цената има значение, а качеството…. 0.  Рядкo виждам дори и реклами за „нормална“ храна, плод. Това разбира се с моите очи на един турист. Но пък това ме накара да се замисля, че за мен всъщност храната е важна. Не количеството храна, а качеството. Имам нужда от хранителна, питателна храна, а не просто нещо да хвърля в корема, за да покрия дневния калориен режим.

Е стига толкова за храна. Смяна на темата с друго признание.

Ако има нещо, което не съм използвала на тази почивка, то това са маратонките и дрехите за тренировка. А като ги приготвях си виках “ как бе аз ще тренирам редовно“. И да във всички хотели, които обикаляме из Америка си имат и басейн и тренировачна стая ( това е част от стандарта им тук), но ми липсват сили, или най вече желание. А и високите температури не правят положението по добро. Та като се прибера у дома, обратно на пътеката.

Но въпреки че не тренирам, ходенето в жегата, по много си е пак един вид тренировка. Нали? Е аз ще го зачета поне.

Ние бяхме в Атланта. Голям град, голямо чудо. Тук успяхме ( по мое наставление) да посетим най- големия аквариум в света. Има над 100 000 вида животни. Успяхме даже и шоуто на делфините да видим. А какви големи акули и китове. Ауууу! Аз много си падам по такива места. И с радост давам пари за вход. Знам че ги използват за храна на животните, за изследвания, образование. Отделно смятам, че живота на рибите е много по добър в аквариум, от колкото на лъва и пумата в зоологическа градина.

След като обиколихме аквариума и музея на Кока кола. Да, от тук е тръгнала Колата. Има голям атракционен център/ музей на Колата.

DSC06414.jpg

DSC06428

DSC06429

А днес ще се видя с приятелка с която не съм се виждала от комунизма….. 🙂

До скоро ❤️

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.