И на гости на Президента…

Днес ви пиша от Вашингтон. След близо 7 часа път с кола от Myrtle Beach, вчера  пристигнахме в Washington. Точно за празника на американците, 4. Юли. И докато аз се оправях в стаята за вечеря, по телевизията даваха концерт по случай празника. А после какви фойерверки само. Поне 15-20 минути небето се красеше от различни цветни букети. Ние се разходихме из нашия квартал за кратко и се прибрахме да почиваме. Пътя си казва своето и бяхме уморени. Отделно бяхме планували за днес да вземем sightseeing bus и да разгледаме основните неща в Washington.

А днес едва оцелях на този автобус. Такава жега и влажност беше, а Слънцето се надпреварваше да ми изгори ту кожата на главата ту на раменете. Сега гледам, че главата ми е доматено червена, или по точно пътя на косата. Сега остана и там да започна да се беля…..

Вашингтон ми хареса. Не мога даже да каже, че е по различен от един Мадрид или Рим. Много туристи и забележителности. Автобуси превозващи туристи насам, натам. Организатори и агенции, които се мъчат да си продадат екскурзиите. Единствено нещо, което е може би по различно е многото, многото полиция. Много пътища се затварят за 15 мин, за да преминат определени коли, особено до Белия дом.

DSC06610

DSC06613

DSC06616

DSC06628

И да Хокон видя Президента на Америка (аз не). Пак бяха затворили улицата за преминаване и на мен не ми се чакаше на Слънцето. За това реших да потърся вода да се измия след като изядох ето този сладолед. И докато аз търсих вода, минали колите на Д. Тръмп. И Хокон го видял в колата как си гледал в телефона…. Аз нищо не видях. Само дето Хокон цял ден не спря да блести от гордост, че само той го видял. А аз не.

П.С очите на тази сладолед са дъвки…

DSC06640.jpg

DSC06644

DSC06649

След дългата разходка, сме отново в хотела. Сега ще будя Х. за вечеря. На мен ми е толкова топло, че не мисля да вечерям, само ще правя компания на Хокон. Е ако намеря някакъв десерт, може и да се отпусна 🙂

Нашата почивка в Америка наближава своя край. Утре се отправяме към New York, от където ни е и полета към слънчев Осло.

Нямам търпение да се прибера у дома

До скоро <3

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.