Хоп във водата

Ей така съм днес. Нямам ли малко цвят на лицето? А? Луничките ми казват, че съм била доста дълго време навън. Косата ми е още мокра (сигурно има и водорасли). Защо? Ние бяхме на плаж. И аз се къпах… в Норвегия. Това трябва да се запише. За толкова години това ми е второто влизане във водата. Времето тук е пощуряло. От седмици температурата на въздуха е около 28 градуса. Толкова топло не е било от 1947 г. Направо невероятно и като гледам прогнозата така ще е и за напред. Хората се наслаждават на хубавото време. Даже малко завиждам на тези, които имат лодки или лятна вила на плажа…Но жегата, се оказва пагубно на природата тук. Много горски пожари, тревата е жълта и изгоряла. Такива неща не съм виждала тук преди.

Хокон държи да използва хубавото време и да е навън колкото се може повече. За това си намира я работа в двора или кара колело. Типичен норвежец. Дай му Слънце и повече от 15 градуса и все едно си му дал Света 🤗.

Днес най-накрая се решихме да напазаруваме цветя за верандата и градината. След като трябваше да заменим някои от тях, които не се справиха по време нашето отсъствие. Сега решихме да бъдем по – внимателни и да не купуваме прекалено много след като пак ще отсъстваме, но то как да се сдържи човек като види такива красоти…

DSC06731

DSC06740

DSC06742

DSC06735

След пазара за цветя, решихме да отидем на плаж. Лек обяд и плодове купихме от магазина, и се отправихме към съседските скали. Както и преди съм ви споделяла тук плажовете не са покрити с километри пясък. Всичко е или трева или скали и съвсем малко за цвят са сложили пясък. Но на тази „пясъчна ивица“ има толкова много семейства с деца, че ако искаш спокойствие и хавлия без пясък по добре се изтегли на скалите. Както и ние правим.

По едно време ми стана толкова топло, че просто нямаше как да не влезна. Но не скочих ей така и хоп. Неееее. Дълго време изследвах водата, водораслите, рибите, охлювите по скалите. Какви птици плуват наоколо. И най- накрая се реших. И бях там.

Хокон май беше по щастлив от мен, че най- накрая се реших да влезна. Аз издържах колкото за една снимка и излязох. Не мога да разбера как на тези деца не им е студено в тази вода….

Сега сме отново у дома. По план ще засаждаме цветя и ще продължим със строежа.

До скоро❤️

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.