А то било събота

Само аз ли имам чувство, че днес е неделя. Цял ден живея с идея, че седмицата започва утре, когато пак ще се отправим към Осло. Така съм се вглъбула, че е неделя, че тръгнах да изкарвам контейнерите за боклук на тротоара. При нас в тази община хранителния и смесения боклук се изхвърля в понеделник. Още в неделя вечерта контейнерите се изкарват на тротоара, за да могат хората с колата да го изхвърлят. Това е само за този тип боклук. Хартията се изхвърля друг ден. Само да кажа, че ако не си изкараш контейнера за смет, няма да ти го изхвърлят.

Но след като Х. ме спря с новината, че все още е събота и е рано за боклука, се усмихвам че има още един ден почивка.Тази събота (а не неделя 😊) си мина тихо и спокойно. Да ви кажа аз мисля, че мога да си стоя със седмици в нас без да излизам. В нас си имам забавления (тренировачна стая, книги, телевизия) и все си намирам какво да правя. Хокон предложи да излезем тази вечер на вечеря, но мен все още ме държи от ресторантската храна в Америка. И имам нужда наистина от почивка и наша си храна. Та го оставихме за другата седмица, тогава даже имаме повод и ще излезем.

Иначе след тренировката днес успях да намеря кофата и парцала и да измия първия етаж. Въпреки, че изчистихме основно преди да отидем в Америка пак се беше събрал прах. А и Суши и Маша все разнасят косми 🤭. Аз съм си привърженичка на парцала и кофата с вода и препарат. Знам, че има различни мопове и други машини за почистване, но аз си мисля че по добро от ръчичката и парцала няма. Да си стисна аз парцала, да мина всички ъгли. Май съм от по старомодните.

Сега първия етаж е бляскав. Втория етаж и банята е заделен за Х. Всеки да си знае етажа 😊. Аз чистя първия, той втория и заедно приземния…Сега ще изгледам последния епизод на сериала ми “ аз се казвам Анне“ преди да се отправим към леглото.

До скоро ❤️

П.с цветята ги засадихме, сега остава само да се захванат и да красят верандата 🌸.

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.