Намерих кочан царевица

Едно доволно и пълно с царевица момиче лежи и пъшка на дивана (преяла с царевица). Така е като намерих царевица кочан в магазина. Корема ми е подут и ако си вдигна коляното със сигурност ще го ударя.

Обичам царевица. Винаги в България ям много, ама много кукуруз. А на плажа се оглеждам през цялото време за човека с царевичката…. А как вкусно мирише от големите тенджери на продавачите…..  Оххх нямам търпение пак да дойде време да отидем на море в България. Тук царевица за варене не съм виждала (може и да не съм търсила старателно, знам ли). Основно консумирам от консерва. И какво да видя вчера в Швеция. Опаковки сварена и пакетирана царевица. Ама разбира се, че ще си взема. Даже не една, а няколко….

 

 

Само реших да я сваря още веднъж. Или по точно да я „напаря“ във вряла вода, че не знам от къде идва и кой я е пакетирал. И сега си имам златна царевичка за седмици напред. Даже веднага предложих на Х. да напълним една голяма тенджера и да продаваме на плажа до нас. Но той не остана възхитен от моята предприемчивост 🙂 .

Но да оставим царевична тема настрана. Въпреки, че за мен това си е постижение. Най- накрая да намеря царевица на кочан.

Днес успях да свърша и друго. Осло ме зовеше. Отскочих до българското посолство. Вече излезе указа за освобождаването ми от българско гражданство. Днес предадох личните ми български документи, подписах се и край. Вече нямам българско гражданство. Малко е странно, но на този етап това. Ще видим как ще се развият нещата за напред. Дано да се открие възможност да имам две гражданства.

DSC06760.jpg

DSC06757.jpg

Аз сега ще продължа да си лежа и да чакам корема да се върне в нормалното си състояние. Едно е ясно, няма да ям нищичко повече днес….

До скоро <3

 

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.