Когато хванеш грешния път

Ние току що изпратихме гостите. Сестрата на Хокон дойде да си прибере цветята. Те бяха ни оставени да ги гледаме докато те бяха на почивка. Уууу такива цветя не са ми по вкуса. Едно такова като гъба. Все го поливаш, а не знаеш дали му е достатъчно. Да не говорим, че все го свързвам с мочурище. Където е влажно и тъмно. Така че много се зарадвах, че тези наши цветя- гости ще си ходят.

DSC06888.jpg

Гостите нахранихме с домашна супа от карфиол и няколко вида кренвирши 😊. Лесно и непретенциозно. Имаше и картофена салата. А за десерт предложихме ягоди със сметана. Сега вече гостите са си у дома, а аз се захващам с махане на плевели от градината. Да знаете лесен начин? Не мога повече да ги гледам тези плевели, като трън в очите са ми. Хокон каза, че е чел за метод за махане с вряла вода?… Поливаш и изчакваш едно денонощие и на другия ден са изсъхнали. Може би ще го пробвам на местата където са много…

Вчера Х. ме събуди вчера с новината, че ще ходим на ново място. В търсене на нов плаж в едно близко градче. Е аз сложих плажната рокля и тръгнах… А то се оказа.. Едни туристически пътеки, катерене, храсти, гущери. И нито един човек. Още тогава ми замириса на нещо гнило…

DSC06860

DSC06868

DSC06883

Уж пише че е туристическа пътека, но аз си мисля, че там човек не е минал от няколко години. Но връщане назад няма. В крайна сметка се озовахме на един много каменист плаж и вятър. Не беше по красив от нашия. Но поне се разходихме и видях нещо ново. А да, накрая видяхме, че сме объркали и пътя. Имало е и по-цивилизован път, но ние не сме го видели.

Накрая след дълго бродене по пътеките и камъните бяхме огладнели толкова много, че моите сандвичи не ми стигнаха и изядох един от на Х. 🙂 . И като погледнах телефона бяхме изминали 8 км. в търсене на прословутия плаж.

DSC06872.jpg

Но пътя  и вървенето не беше празно. Успяхме да намерих ягоди (продавач на ягоди). Те вече отминават и на пазара са последните. Аз от няколко дни се притеснявам, че няма да намерим достатъчно да замразя за зимата. Но сега намерихме и във фризера ми има една каса, нарязани и овкусени ягоди със захар.

DSC06885.jpg

Хайде до скоро. Аз слагам гумените ръкавици, че плевелите ме чакат <3

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.