Моята бременност – 17. седмица

Уау дните наистина вървят бързо. Не мога да повярвам, че вече съм в 17. седмица на бременността. Още в понеделник ще кажа на работа. Не искам да ми изпращат странни и въпросителни погледи. Май доста хора се събрахме бременушки на работа хехе.

Днес реших да попълня дневника с update от бременност за 17. седмица. Горда притежателка съм на този корем. Голям, малък мой е. Преди се притеснявах, че не расте. Но ми се струва, че само за две седмици нещата коренно се промениха.

<3 Термин  – хммм трудна работа. Всеки път го местят. Но ще е в края на Декември, началото на Януари. Другия път след последните замервания ще ми „потвърдят“ с дата, към която да можем да се придържаме.

<3 Пол – даммм знаем. Но искам да ми потвърдят на другия преглед и ще споделя.

<3 Следващ контрол – На преглед съм на 13. август.

<3  Колко е дълго – В 17. седмица бебето е дълго колкото един пакет захар и тежи около 140 гр.

<3 Покупки – не сме се хвърляли в покупки. Първо искам да ми потвърдят пола. Ноооо не можах да се стърпя и купих кошче/ люлка за новородени за хола. Все още е опакована и едва ли ще извади преди декември.

<3 Тренировки – бягане и малко силови тренировки. Тази седмица искам поне 12 км. да пробягам. Не са много но са от сърце и за здраве.

 

<3 Апетит – там нещата най-накрая се стабилизират. След като в първите седмици   живеех основно на домати и изпих много доматен сок. Все още не мога да ги погледна тези пусти домати. Всички салати се правят без тях. Оххх само как ми се хапва пушена съомга, но ще изчакам. На бременните не се препоръчва. А в България като дойда ще ям толкова много боб и кремвирш Кен/ Леки. Гледам постоянно реклама за тях по Нова телевизия докато бягам…

<3 Шава ли бебето- все още не го усещам. Но предполагам, че е рано. Ще дойде когато трябва да дойде.

<3 Предизвикателства – предпочитам да кажа предизвикателства на бременността от колкото проблеми. Но смятам, че нощното ставане до тоалетна и честия кисел вкус в устата може да се запише тук. Дъвките и Ментос са мои близки приятели.

<3 Килограми – Ураааа вече съм с два отгоре.

<3 Едвам се сдържам – да не изям цял пакет със чипс. Стана ми навик да сядам с един пакет пред телевизора. Искам сол. Добре, че намерих чипс с малко по-малко съдържание на мазнина. Но гледам да се ограничавам. Слагам си в една купичка и толкова. Когато купичката свърши, яденето приключва 🙂

<3 Мазила – тук имам цяла колекцията. Борбата с това да нямам стрии е голяма (да напълно съм наясно, че е до голяма степен е генетично). За сега не мога да видя, че имам нови (имам стари от тинейджърските години), но се мажа редовно и сутрин и вечер….

До скоро <3

2 thoughts on “Моята бременност – 17. седмица

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.