И вече официално

Аз днес реших, да бойкотирам и си останах в нас. Ами така де, няма да се хабя да пътувам с влак и трамвай, че да отида и да седна в празния и самотен офис. По добре от нас да работя.

Вижте с какво ме изненада пощалъона днес. И да ми е честит норвежкия паспорт. След близо 11 години живот в Норвегия вече съм официален норвежки гражданин, или гражданин с паспорт. Вече няма да ме питат на летището тук ли живееш и дали говоря норвежки, а просто ще си мина през гишето като „бял човек“. Паспорта ми стана за 2-3 дни (нормална поръчка, няма експресна) и пристигна в пощенската кутия, без подписи без пълномощни, просто в един пощенски плик.

DSC06945.jpg

А сега съм казала на Хокон, че новия гражданин на страната иска подарък. Казах че ще е много хубаво ако измисли подарък, който е типичен норвежки. Ей така за спомен. Въпреки че не си падам по сувенири, бих се зарадвала (този път) на статуетка, трол, малко знаменце. Нещо символизиращо Норге! Този подарък ще си го прибера в тайната кутия, в която държа всички мои скъпи и тайни неща.

П.С. Някой знае ли какво стана с предаването „на кафе с Гала“? Днес заставам на пътеката, нагласям компютъра, включвам и О ужас! Гала я няма. Вместо нея от екрана ми се усмихваше Чънар, Икбал и Неджип или „Сезони на любовта“. Е ама и това гледах, става!

А сега отивам да правя картофено пюре. Хокон кара колело (отново) и май ще вечеряме рано днес. Пиле на грил с картофено пюре и салата е менюто за днес.

До скоро <3

 

 

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.